Kırmızı Defter pdf – Yandex indir

tarafından
14
Kırmızı Defter pdf – Yandex indir

Kırmızı Defter’deki öyküler, Paul Auster’ın özel dünyasına girmek isteyenler için biçilmiş kaftan. New York ÜçlemesiAy SarayıŞans MüziğiTimbuktuBrooklyn ÇılgınlıklarıYazı Odasında YolculuklarYükseklik Korkusu gibi yapıtlarında olağanüstü düş gücünü ortaya koyan Auster, bu kitabındaki öykülerde, ya gerçekten yaşadığı ve tanık olduğu ya da yakınlarından, dostlarından dinlediği gerçek olayları anlatıyor. Ama bu trajik ya da komik olayları öykülerken bir bakıma öteki yapıtlarının ipuçlarını sunuyor okurlarına. Kırmızı Defter’in anlatı sanatından sapmadan sunulmuş bir yazınsal manifesto olduğu da söylenebilir.
 
Kitaptaki dört anlatının ortak yanı, rastlantıların insan yaşamındaki önemini vurgulamaları. Auster her şeyin ve herkesin gizemli bir biçimde birbiriyle bağlantılı olduğunu sezdiriyor. Herkesin başına gelebilecek tuhaf, ayrıksı olayların, insan denen varlığın önceden bilinemeyen, değişken doğasını nasıl ortaya çıkarıverdiğini anlatıyor.
 

Kırmızı Defter isimli 80 sayfadan oluşan kitap ; Paul Auster tarafından yazılmış ve CAN YAYINLARI yayınevinin 03.11.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Kırmızı Defter pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.