Modern Dünya İlmihali Sorular, Arayışlar, Cevaplar pdf – Yandex indir

tarafından
189
Modern Dünya İlmihali  Sorular, Arayışlar, Cevaplar pdf – Yandex indir

Dokuz yıllık bir tefekkür ve tahrir sürecinin hülasası olan bu eser, günümüzün genç Müslüman zihinlerini meşgul eden bir dizi önemli meseleden yola çıkıyor. Ultra modern bir çağda imanın bizden talep ettiklerinden çağdaş ve kurumsal eğitim sisteminin bireylerde yol açtığı çıkmazlara kadar, bugün Müslüman fertlerin günlük hayatta sıkça muhatap oldukları soru ve krizler ile girdikleri arayışlar karşısında istifade edebilecekleri çıkış yolları üzerinde duruyor. Dahası, söz konusu meseleler caizdir/ değildir indirgemeciliğinden ya da ilgili tartışmaların alışılagelmiş kolaycılığından uzak, dünyadaki gelişmeleri yakından takip eden bir bakışın odağında ele alınıyor.
 
Bu anlamda, kitabın ilk bölümünde, inanç dünyamızı oluşturan birtakım köklü kavramlar yeniden açıklanıyor. Ardından, dinin temelini oluşturan pratiklerin hikmet ve mana itibarıyla haiz olduğu incelikler nazarıdikkate alınıyor. Nihayetinde ise, modern dünya tarafından dayatılan ve sorgusuz sualsiz benimsenen bazı popüler değer ve mefhumların eleştirisine yer verilirken Müslüman ferdin ve toplumun inşası için icap eden şahsiyet, düşünce, tavır ve davranış modellerine işaret ediliyor.
Gelenek ve modernitenin bir muhasebesi niteliğindeki Modern Dünya İlmihali, özellikle genç neslin Müslüman fertlerinin modern dünya içindeki günlük yolculuklarında kuşanabilecekleri temel şuur ve donanım için gereken ilmi müktesebatı kapsamlı bir çerçevede içtenlikle paylaşıyor.
 

Modern Dünya İlmihali Sorular, Arayışlar, Cevaplar isimli 288 sayfadan oluşan kitap ; Muhammed Yazıcı tarafından yazılmış ve KETEBE YAYINEVİ yayınevinin 08.09.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Modern Dünya İlmihali Sorular, Arayışlar, Cevaplar pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.