Aşk Peygamberi pdf – Yandex indir

tarafından
22
Aşk Peygamberi pdf – Yandex indir

“Çevrim”, Çolpan Kitap’ın yeni dizisi. Bu dizide, Arap alfabesi ile yayımlanmış kurgusal ve düşünsel bazı kitapları, Latin alfabesiyle yeniden yayımlayarak kültür dünyamızın çevrimine katacağız. Ağırlık, kurgusal kitaplara verilecek. Kitap seçiminde, göstergesel değer taşıyan metinleri tercih edeceğiz.
 
Dizinin ilk kitabı, Cumhuriyet döneminin ilk kadın felsefecilerinden biri olan ve 1936’da henüz otuz bir yaşındayken ölen Semiha Cemal’in 1927’de yayımlanan Aşk Peygamberi adlı romanı. Başta Platon olmak üzere Yunan filozoflarından bazılarının metinlerini Türkçeye çeviren Semiha Cemal, Aşk Peygamberi’nde, kişinin varlık ve oluş sorununu, tasavvufî bir dikkat ve yorumla değerlendiriyor. Aşkın bir oluş hâli olarak belirginleştiği romanda, Mevlâna ile Şems arasındaki bağa benzer bir ilişki, kurmaca kişiler üzerinden güncelleniyor bir bakıma. Görünenin ötesine ulaşma arayışındaki roman kişileri, var oluştaki anlamı, aşk yolunun “hakiki istikamet”inde ilerlediklerinde buluyorlar. Böylece felsefenin yolda oluş özelliği doğrulanıyor. Cafer Şen’in sunuş niteliğindeki “Tasavvufî Bir Romana Psikanalitik Bir Bakış” başlıklı değerlendirme yazısı, Aşk Peygamberi’nin yaklaşık yüz sonra neden yayımlandığını da açıklıyor. Aşk Peygamberi, önermesiyle olduğu kadar yazıldığı döneme ilişkin olarak da göstergesel değeri yüksek bir metin.
 

Aşk Peygamberi isimli 116 sayfadan oluşan kitap ; Semiha Cemal tarafından yazılmış ve ÇOLPAN KİTAP yayınevinin 04.07.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Aşk Peygamberi pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.