Sahaflar Çarşısı’nda Görüp İşittiklerim pdf – Yandex indir

tarafından
277
Sahaflar Çarşısı’nda Görüp İşittiklerim pdf – Yandex indir

Turan M. Türkmenoğlu, 120 yılı aşkın süredir sahaflık mesleğini sürdüren bir ailenin üçüncü kuşak temsilcisi… Sahaflar Çarşısı’nda Görüp İşittiklerim adlı kitabında duyduklarını ve tanıklıklarını aktarıyor. Kitap 20. yüzyılın başından günümüze kadarki kültür tarihimizin gizli kalmış yönlerine dikkat çekici bir katkı sunuyor; daha önce kayda geçmemiş pek çok hatırayı, anekdotu okuyucusuna ulaştırıyor.
 
Kitabı okurken Celal Bayar’ın ileri yaşında bir suikastten nasıl kurtulduğunu öğrenecek, kendisinden habersiz yayın dünyasında kuş uçurtmayan Aziz Bozkurt’u tanıyacak, Reşadî Baba’dan Bektaşilik âdâbını öğrenecek, Necip Fazıl’ın M. Şevket Eygi’yi zor durumdan kurtarışını izleyecek ve Behçet Kemal Çağlar’ın eski nişanlısının metruk köşkünde anlatıcıyla beraber ürkeceksiniz.
 
Buradaki hatıraların bundan sonra edebiyat ve sanat mahfillerinde terennüm edileceğini, kulaktan kulağa yayılacağını tahmin etmek güç değil. Kimi zaman tebessümle kimi zaman hüzünle okuyacağınız bu kitabı bitirdiğinizde kendinizi Beyazıt’ta, Sahaflar Çarşısı’nda bulacaksınız.
 

Sahaflar Çarşısı’nda Görüp İşittiklerim isimli 633 sayfadan oluşan kitap ; Turan M. Türkmenoğlu tarafından yazılmış ve ÖTÜKEN NEŞRİYAT yayınevinin 26.05.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Sahaflar Çarşısı’nda Görüp İşittiklerim pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.