İmaj Dönüşüm Terapisi pdf – Yandex indir

tarafından
21
İmaj Dönüşüm Terapisi pdf – Yandex indir

İmaj Dönüşüm Terapisi (ImTT), psikolojik tedaviler içerisinde devrim niteliğinde bir yaklaşımdır. İnsanlar ImTT yoluyla en yoğun acılarını ve korkularını dahi tekrar yaşamalarına gerek kalmadan kolaylıkla serbest bırakabilirler. Suçluluk ve utanç duyguları da aynı kolaylıkla bırakılır. ImTT, duyguları serbest bırakmak için bir tür görselleştirme ve nefes tekniği içeren bir protokol kullanır. Sonuç olarak, travmatik anılar daha az komplikasyon ve tedaviye daha az dirençle hızlı ve eksiksiz bir şekilde işlemlenebilir.
Aşırı duyguların nezaketle bırakıldığı bu yeni protokollere ek olarak, ImTT, Psikolojik Dinamiklerin Sağkalım Modeli ismiyle tamamen yeni bir psikolojik dinamikler teorisi önermektedir. Herhangi bir davranış yönetimine gerek kalmadan işlevsiz davranışların değişebileceği bu model, psikolojik tedavilere yeni bir bakış açısı sağlamaktadır.
ImTT yaklaşımında imajların dönüştürülmesi; psikolojik dinamikleri ve dolayısıyla işlevsiz davranışları değiştirir.
Aslında, insanların davranışları herhangi bir öz-farkındalık olmadan da değişebilir. İmajları dönüştürmek, davranışı dönüştürür. Davranıştaki değişimin farkında olmak şart değildir.
Bu kitapta ImTT’nin teorik altyapısını ve bu altyapıya dayanan uygulamaları bulacaksınız. Kitabın nöropsikoloji, evrimsel psikoloji, polivagal teori, Eriksoncu hipnoz, Optimum Denge Modeli ve Somatik Deneyimleme gibi yaklaşımlara aşina terapistlere katkısı olabileceğini düşünüyorum. Özellikle travma bağlamında EMDR uygulayan veya Kalp Merkezli Hipnoterapi yaklaşımını benimseyen Türk terapistlerin ImTT’yi değerlendirmelerinin ve eleştirilerinin de kıymetli olabileceği kanaatindeyim. Çevirinin şifaya vesile olması niyetiyle…
 

İmaj Dönüşüm Terapisi isimli 384 sayfadan oluşan kitap ; Robert Miller tarafından yazılmış ve KAKNÜS YAYINLARI yayınevinin 21.06.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

İmaj Dönüşüm Terapisi pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.