Kentin Hukuku pdf – Yandex indir

tarafından
19
Kentin Hukuku pdf – Yandex indir

Planlamanın hukuk ve siyasetle giderek daha fazla iç içe geçtiği günlerde, ülkemiz kentleri afetlerle, kentsel dönüşümle, yasal gelişmeler ve hukuk mücadeleleriyle oldukça yoğun bir gündeme ev sahipliği yapıyor. Bu sistemden beslenen iktidar, güç, bölüşüm ilişkilerinin alt ölçekte kenti ve kent mekânını sınır tanımaksızın şekillendirişine tanıklık ediyoruz. Bu tanıklık, ormanlar, tarım alanları, meralar, su havzaları, tarihi kent mekânları, kimlik ve bellek gibi kente dair ne varsa tümünü içeriyor. Kent mekânı hızla bir mücadele alanı olmaya başlıyor.
“Kentin Hukuku” adlı bu çalışma, teori ve pratiği hukuk zemininde bir araya getirmeyi hedefleyerek tüm bu süreci, kentlerdeki deneyimler üzerinden ele alıp okumaya, sorgulamaya ve okuyucuya aktarmaya çalışıyor. Tek bir zaman dilimine odaklanmama ve süreci bir bütün olarak okuma ve anlama çabasıyla ele alınan tüm bu deneyim, çalışmada planlama ilke ve esasları, planlama hiyerarşisi, plan uygulamaları ve davalar, emsal yargı kararları, örnek olaylar, yasal gelişmeler ve kent mekânındaki hukuksuzluğa bir itiraz olarak yükseltilen kent mücadeleleri üzerinden ele alınarak sunuluyor. Kent, mekân, hukuk arasındaki sorunlu ilişki, “Kentin Hukuku”nda; planlama, kentsel koruma, kentsel dönüşüm, kentsel yenileme, kamulaştırma ve kamusal alanlar ekseninden derinlemesine bir sorgulamayla ortaya konuyor.
 

Kentin Hukuku isimli 384 sayfadan oluşan kitap ; Pelin Pınar Giritlioğlu tarafından yazılmış ve NOBEL AKADEMİK YAYINCILIK yayınevinin 20.09.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Kentin Hukuku pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.