Cemil Meriç’te Milli Kültür ve Din pdf – Yandex indir

tarafından
23
Cemil Meriç’te Milli Kültür ve Din pdf – Yandex indir

Geçmişi ve bugünüyle milletimize ait değerleri kapsayan millî kültür unsurları, geleceğe bırakacağımız en önemli mirasımız. Bunlar dil, din, ahlak, hukuk, estetik, örf-âdet ve gelenekler gibi milleti millet yapan değerler. Cemil Meriç de ülkemizin yetiştirdiği nadide mütefekkirlerden. Hem Batı kültürünü hem de Doğu irfanını kucaklayabilmiş, hayatını Türk irfanına adayan, münzevi ve mütecessis bir fikir işçisi.
Cemil Meriç ilk gençliğinden başlayıp ömrünün son günlerine kadar devam eden yolcuğunda kendini hep yalnız hissetti. Okumak onda çocukluğundan beri dinmez bir ihtirastı. Yalnızlığını gidermek için kitaplara yöneldi. Her sözü, kılı kırk yaran çalışmalardan ve uzun tefekkür mesailerinden sonra abidevi birer aforizmaya dönüştü. Ülkemizde sistemin çilesini çeken, hapishaneye atılan, toplumdan dışlanan; ancak okumak, fikretmek ve yazmaktan asla vazgeçmeyen bir dehadır Cemil Meriç.
Bu kitap, Meriç’in İslamiyet’e, Hıristiyanlığa, Museviliğe, Hint ve İran dinlerine bakışının değerlendiriyor; millî kültürün vazgeçilemez unsurlarından olan din ve din eğitimine yönelik düşüncelerini bir araya getirerek yorumluyor; en güzel aforizmalarının bir derlemesini sunuyor. Cemil Meriç’in çelikten iradesinin ve çalışma azminin arka planı, Muhammed Acıyan’ın kaleminden gözler önüne seriliyor.
 

Cemil Meriç’te Milli Kültür ve Din isimli 226 sayfadan oluşan kitap ; Muhammed Acıyan tarafından yazılmış ve KİTAPYURDU DOĞRUDAN YAYINCILIK (KDY) yayınevinin 21.09.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Cemil Meriç’te Milli Kültür ve Din pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.