Ulaştırma Ekonomisi Lojistik ve Türkiye pdf – Yandex indir

tarafından
43
Ulaştırma Ekonomisi Lojistik ve Türkiye pdf – Yandex indir

Bu kitap; ülkemizde büyümeye devam eden ulaşım ve ulaştırma türleri hakkında farkındalık oluşturulması, toplumun bilgilendirilmesi ile ulusal ve uluslararası taşımacılık hizmetlerinin altyapı ve üstyapı nitelikleri ile özelliklerinin açıklanmasını amaçlamıştır.

Kitapta, altı ulaşım türünde taşıma araçları, takip sistemleri, işletme türleri ve pazar çeşitleri ile resmî evrak niteliklerini ve lojistik kavramı çevresinde; tedarik zinciri yönetimi, lojistik merkezler ve uluslararası taşımacılıkta temel rekabet unsuru olan Lojistik Performans İndeksi’nin (LPI), ülke kalkınmasındaki önemine dikkat çekilmiştir.
Ulaştırma ekonomisinin kapsamı ve ilgili alt sektörleri, “Ulaştırma Ekonomisi Ekosistemi” başlığı ile incelenmiş, genel ekonomi içerisinde ulaşım ve taşımacılık hizmetinin kendi içerisinde ve diğer sektörlerle etkileşimi, sistem teorisi ile açıklanırken geniş bir alanı kapsayan ulaştırma ekonomisi içerisinde odaklanma noktalarını işaret etmek ve pekiştirmek açısından hazırlanan “değerlendirme ve tartışma konuları”, her bölümün sonuna yerleştirilmiştir. Konuların bütünlük içinde incelendiği kitabın alandaki literatürde var olan boşluğu doldurması ve araştırmacılara kaynak olması temenni edilmektedir.
 

Ulaştırma Ekonomisi Lojistik ve Türkiye isimli 424 sayfadan oluşan kitap ; Dr. Sadık Badak tarafından yazılmış ve NOBEL AKADEMİK YAYINCILIK yayınevinin 17.07.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Ulaştırma Ekonomisi Lojistik ve Türkiye pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.