Bir Kültür Sanat Öncüsü Osman Hamdi Bey pdf – Yandex indir

tarafından
12
Bir Kültür Sanat Öncüsü Osman Hamdi Bey pdf – Yandex indir

Çocuk oyun oynayarak öğrenir. Oyun ise gerçek yaşamın yansımasıdır. Sanatın da bir yansıma olduğunu düşünürsek, çocukların sanata ilişkin bilgi edinmeleri ve hatta sanatın içinde olmaları özellikle zihinleri için gereklidir.
 
Feraye Turan Pir, çocukların bu sanatsal oyunda olmalarına katkı sağlamak amacıyla Türk Ressamları Serisi’ni kaleme aldı, ressam Helin Kurt resimleriyle seriyi zenginleştirdi. İlk kitap, Bir Kültür Sanat Öncüsü Osman Hamdi Bey, Osmanlı İmparatorluğu’nun batılılaşma döneminde tam bir kırılma noktası. Serinin diğer dört sanatçısı bu kırılmayı farklılaştırarak ve zenginleştirerek tarihimizi oluşturuyor: Modern Türk Resminin Usta Fırçası Hüseyin Avni Lifij, Prenses Ressam Fahrelnissa Zeid, Çılgın Ressam Fikret Mualla Saygı, Bir Anka Kuşu Semiha Berksoy. Çocukların hayal güçlerine ve yaratıcılıklarına katkı sağlayacak bu seri, anne-babaları da sanata aşina kılacak. Tertemiz zihinlerin, sanata bakışları ve algılama süreçleri çok daha hızlı.
 
Sevgili çocuklar, hissetmeden bilmek olası değil, sizler meraklanın, araştırın, görün ki biz büyükler daha iyi anlayalım.
 

Bir Kültür Sanat Öncüsü Osman Hamdi Bey isimli 32 sayfadan oluşan kitap ; Feraye Turan Pir tarafından yazılmış ve HAYALPEREST KİTAP yayınevinin 13.11.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Bir Kültür Sanat Öncüsü Osman Hamdi Bey pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.