Türkiye’de Rum-Yunan Tedhiş Ve Terör Hareketleri (1919-1923) pdf – Yandex indir

tarafından
46
Türkiye’de Rum-Yunan Tedhiş Ve Terör Hareketleri (1919-1923) pdf – Yandex indir

Günümüzde Yunanistan’ın öne sürdüğü soydaşlarına Türkler tarafından soykırım yapıldığına yönelik iddialar, Türk ve yabancı kaynaklar ve belgeler göz önünde bulundurularak incelenmiş, böylece bu iddiaların objektif tarih anlayışı çerçevesinde değerlendirmesi yapılmıştır.
Yapılan çalışma, Yunanların ve yerli Rumların Türkiye’de yaptığı katliamın ayrıntılı bir envanteri durumunda değildir. Keza, yapılan katliamların tamamının ortaya çıkarılması mümkün olmadığı gibi tespit edilebilenler dahi çok büyük külliyat meydana getirmektedir. Dönemin çeşitli Türk makamları ile bazı askerî ve bürokratik şahısları tarafından hazırlanan raporlarda da, bu raporların, söz konusu Yunanlar ve Rumlar tarafından yapılan katliamın ancak bir kısmını oluşturduğu ifade edilmektedir. Ayrıca, Yunan işgali altında bulunan bölgelerdeki halkın, katliam sebebiyle başka yerlere göç ettirilmiş olmaları, insan, mal ve mülk zayiatının tespitini güçleştirmektedir.
 

Türkiye’de Rum-Yunan Tedhiş Ve Terör Hareketleri (1919-1923) isimli 504 sayfadan oluşan kitap ; Salim Gökçen tarafından yazılmış ve BERİKAN YAYINEVİ yayınevinin 22.06.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Türkiye’de Rum-Yunan Tedhiş Ve Terör Hareketleri (1919-1923) pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.