Mekan Yöntem ve Teknikleriyle Tarihi Coğrafya pdf – Yandex indir

tarafından
21
Mekan Yöntem ve Teknikleriyle Tarihi Coğrafya pdf – Yandex indir

Tarihi coğrafya; adını XVIII. yüzyıl başlarında, bilimsel kimliğini ise XIX. yüzyıl sonlarına doğru bulmuş, disiplinler arası bir araştırma alanıdır. Her ikisi de İlkçağ’dan beri mevcut Coğrafya ile Tarih disiplinlerinin arakesitinde yer alan tarihi coğrafya, ülkemizde örgütlenerek henüz kurumsallaşamasa da, 2000’li yılların başından beri gelişme ve yaygınlaşma eğilimindedir.
 
Bir köprü bilim konumundaki tarihi coğrafya araştırması için, coğrafya ve tarih bilimi literatürü kapsamında yeterli donanım, imkan ve araçlara sahip olmak gerekir. Bu araçlar, köprünün iki ucunu birbirine bağlamayı sağlayan kaynak, ilke, teknik, yöntem ve kavramlardan oluşmaktadır. Konuyla ilgili daha önce yayınladığımız iki kitap olmakla birlikte elinizdeki eser, serinin üçüncü kitabıdır. Bu eserler birbirinin devamı niteliğinde ama tek tek de yeterli olabilecek üç ayrı kitap niteliğindedir. Böylece sadece lisans ve lisansüstü öğrenciler için değil, tarihi coğrafyayı merak eden ve öğrenmek isteyen herkes için kapsamlı bir başvuru kaynağı olmuşlardır.
 
Tarihi coğrafya üçlemesi adını verdiğimiz serinin üçüncü kitabı olan bu çalışmada, tarihi coğrafyada mekan bahsi ile araştırma yöntem ve teknikleri incelenmiştir. Daha önceki iki kitapta yer alan konular, tarihi coğrafyanın tanımından doğuşuna, gelişiminden yapısına ve kaynaklarına kadar olan konuları içermekteydi. Böylece, üçlemeyi tamamlayan bu kitap ile tarihi coğrafyanın ne olduğu ve ne olmadığını öğrenmek isteyen her okuyucu ve araştırmacının tüm sorularına ve ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte bir eser literatüre kazandırılmıştır.
 

Mekan Yöntem ve Teknikleriyle Tarihi Coğrafya isimli 520 sayfadan oluşan kitap ; Dr. Osman Gümüşçü tarafından yazılmış ve YEDİTEPE YAYINEVİ yayınevinin 04.09.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Mekan Yöntem ve Teknikleriyle Tarihi Coğrafya pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.