Görünmez Güçler pdf – Yandex indir

tarafından
33
Görünmez Güçler pdf – Yandex indir

MERAKLISININ MUTLAKA OKUMASI GEREKEN, MİKROBİYOLOJİNİN KLASİK  ÇALIŞMALARINDAN 
GÖRÜNMEZ GÜÇLER
 
Etrafımız küçük ve çıplak gözle görülmeyen sayısız mikropla çevrilidir. Bu bakteriler, virüsler, mantarlar ve protozoonlar tüm insan topluluklarının her anını iyi ya da kötü etkilemektedirler. Yediklerimizden içtiklerimize, petrol rezervlerinin kaynaklarına, artık dönüşüm tesislerinden modern endüstri toplumları tarafından kullanılan çeşitli ürünlere, sindirim sistemimizden biyoteknoloji endüstrisinin sentezlediği antibiyotiklere karar neredeyse her alanda mikroplara bağımlıyız. Öte yandan mikroplar, geçmiş yüzyıllardaki çiçekten ve vebadan günümüzde devam etmekte olan koleraya ve AIDS’e kadar, dehşetli salgın hastalıklara da yol açarlar. Mikroplar, insana ait tüm dertlerin en beterlerinden sorumludurlar ve tarihteki en büyük orduların bile hakkından gelmişlerdir. Bu kitap, tarihte neden oldukları hasarlar ve faydalarla birlikte en bilinen 75 mikrobu olağanüstü hikâyeleriyle kapsamlı olarak tanıtırken, aslında mikro-organizmaların yönettiği yaşadığımız dünyayı eğlendirici bir şekilde anlamamızı sağlıyor.
 
“Birçoğumuz mikropların kuduz, tifo, çiçek gibi hastalıklara neden olduğunu biliriz ama sağlık alanı dışında oynadıkları rolü kaçımız bilir? Dixon kitabında her okuyucunun anlayacağı tarzda, mikropların yaşamımızda oynadıkları hayati önemi vurguluyor.”
— Library Journal
 

Görünmez Güçler isimli 272 sayfadan oluşan kitap ; Bernard Dixon tarafından yazılmış ve SİA KİTAP yayınevinin 14.07.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Görünmez Güçler pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.