Siracül Müttekin (Cep Boy) pdf – Yandex indir

tarafından
58
Siracül Müttekin (Cep Boy) pdf – Yandex indir

Bu kitap, Kur’an-ı Kerim’den sonra en sağlam kitabımız olan Buhari Şeriften seçme bazı hadis-i şerifleri ihtiva eden Zübtetü-l Buhari isimli kitaptan derlenen bazı hadis-i şeriflerden oluşmaktadır. Zübdetül-Buhari kitabının musannifi olan Ahmed Ziyaüddin Dağıstâni Hazretleri, hadis-i şeriflerde ihtisar yapmak maksadıyla aslı, Buharide daha geniş olan, birçok hadis-i şeriflerde çoğunlukta Peygamber Efendimiz (Sallallahü aleyhi ve sellem)’in sözlerine yer vererek metinde geçen sahabenin sözlerine yer vermemiştir. Ayrıca bazen Buhari’deki hadis-i şeriflerin baş kısmında bulunan esbab-ı vürudu (söyleniş sebeplerini) kaldırarak, bunu kısaca kendi sözleriyle hadis-i şerifin son kısmında zikretmiştir.
 
Bu kıymetli eser, Mahmud Efendi Hazretlerinin (kuddise sirruhu) talebelik devirlerinde hadis-i şeriflere olan merakı ve muhabbeti sebebiyle Zübtetü’l Buhari isimli kitaptan ezberlemiş olduğu hadis-i şerifleri cem etmektedir.
 
Mahmud Efendi Hazretleri (kuddise sirruhu) Sultan Selim Camii Şerifi’ndeki sohbetlerinin sonrasında ve Cuma hutbelerinde bu kıymetli eserdeki hadis-i şerifleri sırasıyla okuyup yıllar boyu cemaatini irşat etmişlerdir.
 

Siracül Müttekin (Cep Boy) isimli 240 sayfadan oluşan kitap ; Heyet tarafından yazılmış ve AHISKA YAYINEVİ yayınevinin 29.05.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Siracül Müttekin (Cep Boy) pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.