Türk İş Hukukunda Toplu İş Sözleşmesi Yetkisinin Düşmesi pdf – Yandex indir

tarafından
26
Türk İş Hukukunda Toplu İş Sözleşmesi Yetkisinin Düşmesi pdf – Yandex indir

Bir işyerinde veya işletmede toplu iş sözleşmesi yapma yetkisini kanun koyucu Kanundaki belirli koşulları yerine getirmiş olan işçi sendikalarına vermektedir. Toplu iş sözleşmesi yetkisi almak işçi sendikasına, işvereni toplu görüşmeye çağırmak, toplu pazarlık yapmak, toplu görüşmeler olumsuz sonuçlanmışsa greve başvurmak, işyeri sendika temsilcisi atamak, üyelik aidatlarını kaynaktan kesinti yoluyla tahsil etmek şeklinde haklar tanımaktadır. Dolayısıyla bir işverenin işyeri veya işyerleri için toplu iş sözleşmesi yetkisi almak hem işçi sendikası hem bu işyerlerinin işvereni veya üyesi olduğu işveren sendikası bakımından son derece önemlidir. Ancak yetki almak kadar toplu iş sözleşmesine ulaşana kadar yetkiyi muhafaza etmek de bir o kadar önemlidir. Zira kanun koyucu yetkinin önemi ve toplu pazarlık sürecinin yıpratıcılığı nedeniyle toplu görüşme sürecinin sağlıklı ve hızlı bir şekilde tamamlanması istemiştir. Bu nedenle de toplu görüşme ve toplu iş mücadelesi sürecini katı kurallarla düzenlemiş ve kimi koşulların yerine getirilmemiş olması haline işçi sendikasının toplu iş sözleşmesi yetkisinin düşmesi hukuki sonucunu bağlamıştır.
İşte Özgür Sevim tarafından kaleme alınan bu tez, işçi sendikasının sahip olduğu toplu iş sözleşmesi yetkisinin düşmesine neden olan halleri ve bunların hukuki sonuçlarını incelemeyi hedeflemiştir. Bunu da son derece başarılı bir şekilde gerçekleştirmiştir.
 
Prof. Dr. Muhittin ASTARLI
 

Türk İş Hukukunda Toplu İş Sözleşmesi Yetkisinin Düşmesi isimli 328 sayfadan oluşan kitap ; Özgür Sevim tarafından yazılmış ve LYKEION yayınevinin 13.07.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Türk İş Hukukunda Toplu İş Sözleşmesi Yetkisinin Düşmesi pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.