Ölümü Gömdüm, Geliyorum Edip Cansever Şiirinde Varolma Biçimleri pdf – Yandex indir

tarafından
16
Ölümü Gömdüm, Geliyorum  Edip Cansever Şiirinde Varolma Biçimleri pdf – Yandex indir

Türkçe şiirin kökten-yenilikçi şairlerinden Edip Cansever, yayımladığı on yedi kitabın yedisinde uzun, dramatik yapılı şiirler kurmuş, düzyazı ile dramanın olanaklarını seferber ederek lirik şiiri çoksesli, çokgözlü bir anlatıma evriltmiştir. Tektipleştirici hamasetin revaçta olduğu yıllarda “yersiz heyecanlar biriktirmeyen” Cansever, ayrıksı sayılan karakterlerden alternatif bir ekoloji yaratmış, ötekileştirilen insanı teşrih ederek eşduyum kapasitemizi artırmıştır.

Ölümü Gömdüm, Geliyorum’da Devrim Dirlikyapan, şairin yedi kitabını “dramatik monolog” bağlamında irdeliyor. Cansever’in görüşlerini ve önceki eleştirileri hesaba katarak şiirlerin dekorunu, nesnelerini çözümlüyor, özgün parametrelerini belirliyor. Dirlikyapan’ın derinlikli okumasına göre, bu dramatik şiirlerin temelinde yatan Phoenix (Anka) imgesi her kitapta evrilerek karşımıza çıkmaktadır. Bir yandan da bu şiir serüveni Rimbaud, Rilke, Kafka, Eliot, Beckett, Camus, Berger gibi edebiyatçılarla, Bruegel, Picasso, Chagall gibi ressamlarla yoğrulmuştur. Kübist bir şairdir belki de Cansever. Ceninler ağır tabutlarını taşırken cenazeleri kaldıran Âdem’dir.
 

Ölümü Gömdüm, Geliyorum Edip Cansever Şiirinde Varolma Biçimleri isimli 224 sayfadan oluşan kitap ; Devrim Dirlikyapan tarafından yazılmış ve METİS YAYINLARI yayınevinin 19.09.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Ölümü Gömdüm, Geliyorum Edip Cansever Şiirinde Varolma Biçimleri pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.