60. Doğum Yılı Münasebetiyle M. A. Yekta Saraç Armağanı (2 Cilt Takım) pdf – Yandex indir

tarafından
21
60. Doğum Yılı Münasebetiyle M. A. Yekta Saraç Armağanı (2 Cilt Takım) pdf – Yandex indir

60. Doğum Yılı Münasebetiyle M. A. Yekta Saraç Armağanı, üstlendiği vazifelerle İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’ne ve ülkemiz yükseköğretimine uzun yıllar hizmet etmiş kıymetli hocamız Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’a naçiz bir armağan sunma fikir ve niyetinin meyvesidir. İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde Eski Türk Edebiyatı kürsüsünde birçok öğrenci yetiştiren ve Klasik Türk Edebiyatı alanında başta belagat olmak üzere farklı konularda kaynak değerinde kitaplar ve makaleler kaleme alan Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, Yükseköğretim Kurulu’nda üyelik, başkan vekilliği ve başkanlık görevlerinde bulunmuş, bu görevleri boyunca ülkemiz yükseköğretim sistemini geliştirmeye, başlattığı ve desteklediği projelerle üniversitelerimizin kalitesini arttırmaya gayret etmiştir.
Kitapta, kısa bir biyografi ve mülakatın ardından Prof. Saraç’ın dostları ve yakın çalışma arkadaşlarının hatıra yazıları ile akademideki dostları, öğrencileri ve onun çalışma alanlarıyla ilgili konularda araştırma yapan meslektaşları tarafından yazılmış 46 makaleye yer verilmiştir.
 

60. Doğum Yılı Münasebetiyle M. A. Yekta Saraç Armağanı (2 Cilt Takım) isimli 1216 sayfadan oluşan kitap ; Kolektif tarafından yazılmış ve DBY YAYINLARI yayınevinin 19.07.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

60. Doğum Yılı Münasebetiyle M. A. Yekta Saraç Armağanı (2 Cilt Takım) pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.