Yeniçeriler ve Eski Türk Ordusu pdf – Yandex indir

tarafından
21
Yeniçeriler ve Eski Türk Ordusu pdf – Yandex indir

Daha çok İstanbul’un her hâlini ve anını, konak ve köşklerini, semtlerini, okullarını, yiyecek-içeceğini ve sosyal hayatını yazmasıyla tanınan Sermet Muhtar Alus’un (1887-1952) hazırladığımız bu eseri, kitap olarak yayınlanmış ve yayınlanmamış bütün eserlerine göre hem üslup hem de muhteva itibarıyla farklı olmakla birlikte Sermet Muhtar’ın tarihe vukufiyetini ve ilgi sahalarını göstermesi bakımından önemlidir.
Sermet Muhtar, yayına hazırladığımız risale hacmindeki bu eserinde Osmanlı Devleti’nin sadece askerî teşkilâtını yazıp tanıtmakla kalmamış yazdıklarını da görseller ve çok sayıda fotoğraflarla desteklemiştir.
Alus’un sade bir üslupla kaleme aldığı eserinde ilk olarak kısaca askerî teşkilâtın tarihi anlatılmış sonrasında da Kapıkulu askerinden Eyalet askerine, Muavine askerinden Deniz askerine, Mehterhane mızıkasından Harbe hazırlığa ve kullanılan silâh çeşitlerine kadar birçok konu işlenmiştir. Özellikle de Osmanlı ordusunda kullanılan silâh çeşitleriyle alakalı fotoğraflar gayet dikkat çekici olup bu fotoğrafları Askerî Müze’de görev yaptığı esnada kendisinin çekmiş olması muhtemeldir.
 

Yeniçeriler ve Eski Türk Ordusu isimli 72 sayfadan oluşan kitap ; Sermet Muhtar Alus tarafından yazılmış ve BÜYÜYENAY yayınevinin 17.11.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Yeniçeriler ve Eski Türk Ordusu pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.