Coronavirüs (Covid-19) Günlerinden Notlar pdf – Yandex indir

tarafından
13
Coronavirüs (Covid-19) Günlerinden Notlar pdf – Yandex indir

HAYAT, UMUTSUZLUKTAN UMUT ÇIKARMA YÖNTEMİDİR!
“…İnsanlık büyük bir hızla tümden yok olmaya doğru sürüklenmektedir. Ekonomik gelişimin giderek insanları tutsak alması, doğaya karşı takınılan düşmanca tavır ve bir atom savaşı tehlikesi, insan soyunu ve dünyayı tehdit etmektedir.
…Yeni bir insan ve yeni bir topluma geçişin tek yolu, her şeyi elde etmek, onlara egemen olmak biçiminde beliren ve kâr tutkusu, aç gözlülük bir de ihtiras demek olan “sahip olmak” karakterini terk etmekten geçer. İnsanlar onları huzura, mutluluğa ve diğer insan kardeşlerini sevmeye yöneltecek olan “olmak” biçimli bir dünya görüşüne geçemedikleri sürece kurtulmaları mümkün değildir.”
Erich FROMM
 
“Doğaya karşı kazandığımız zaferler karşısında başımız dönmemelidir. Çünkü doğa bu zaferlerden her birinin intikamını alır. Her bir zafer başlarda gerçekten bizim beklentilerimizi karşılar fakat sonrasında tamamen farklı ve beklenmedik bir etki yapmaya başlar ve genellikle de baştaki başarıları ortadan kaldırır.”
Friedrich ENGELS
 
“2018 yılında 16 yaşındaki İsveçli Greta Thunberg iklim değişikliği ile savaşmaya hemen başlanması gerektiği konusunda protestolara başlamış, “iklim için okul grevi” ile dikkat çekmeye başlamıştı. AB liderlerine iklim krizi için mektup yazmış, kendisine verilen bir milyon euroluk ödülünü çevre için bağışlamıştı. İklim aktivisti Greta Thunberg, “Sizden bir tek şey isteme hakkım olsaydı elinizden geldiğince kendinizi eğitmenizi isterdim, çünkü eğer değişimi talep eden ve bunları savunan yeterli sayıda insan bir araya gelirse o zaman denklemi değiştirici bir sayı ile kitlelere ulaşırız ve bizi görmezden gelmeleri imkânı ortadan kalkar.” diyor.
İklim krizi için bir yıl okulundan uzaklaşıp dünyanın dikkatini çeken Greta BM’de de bir konuşma yapar. O zamanki ABD Başkanı Trump’a bakışı unutulacak gibi değildi. Greta bir yıl sonra okuluna geri döner.
Şemsettin ALTUNTAŞ
 
 

Coronavirüs (Covid-19) Günlerinden Notlar isimli 96 sayfadan oluşan kitap ; Şemsettin Altuntaş tarafından yazılmış ve ARES KİTAP yayınevinin 10.10.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Coronavirüs (Covid-19) Günlerinden Notlar pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.