Psikolojiye Giriş pdf – Yandex indir

tarafından
15
Psikolojiye Giriş pdf – Yandex indir

Zihin ve davranışı bilimsel yöntemlerle inceleyen psikoloji, dünyada olduğu gibi ülkemizde de oldukça popüler olan bir bilim dalıdır. Bu durum, psikolojinin her daim merak edilmesine ve “Psikoloji nedir?” sorusunun sorulmasına yol açmaktadır. Psikolojinin temel kavramlarını ele alan psikolojiye giriş kitapları, bu merakın giderilmesinde iyi bir rehberdir. Bununla birlikte ülkemizde bu konuda kaynak olarak genellikle çeviri kitaplar kullanıldığı; Türkiye’de yapılmış araştırma örneklerinin de yer aldığı ve ülkemiz akademisyenlerince yazılan kitapların sayısının oldukça az olduğu görülmektedir. Psikolojiye Giriş başlıklı bu kitap, Türkçe alan yazındaki bu eksikliği gidermek amacını taşımaktadır. Üniversitelerin pek çok bölümünde verilen temel derslerden bir tanesi olan Psikolojiye Giriş dersinin temel başlıklarını içeren ve aynı zamanda ilgi çekici ve yararlı bir Türkçe ana kaynak oluşturan kitap; farklı üniversitelerde çalışan, alanında uzman psikolog akademisyenler tarafından kaleme alınmıştır.
On altı bölümden oluşan kitapta; psikolojinin ana konularının giriş düzeyinde ve yalın bir dille anlatılması, dünya alan yazını kadar Türkiye alan yazınından da örnekler verilmesine özen gösterilmesi, her bölüm başında o bölüm okunduğunda ne elde edileceğinin kısaca anlatılarak okuyucunun konu üzerinde düşünmesini sağlayan öğrenme kazanımlarının yer alması ve bölümlerin alanında uzman olan farklı yazarlar tarafından yazıldığı için kendine özgü olması kitabın ayırıcı özellikleridir.
Bu hususlar, kitabı, okunması kolay ve keyifli hâle getirmiştir. Tüm bu hâliyle kitabın, üniversitelerin farklı fakültelerinin Psikolojiye Giriş dersi verilen tüm bölümlerinde okutulabilecek olma özelliğiyle dikkat çekeceği düşünülmektedir ve eğiticilere ve öğrencilere faydalı bir başvuru kitabı olacağı umulmaktadır.
 

Psikolojiye Giriş isimli 448 sayfadan oluşan kitap ; Kolektif tarafından yazılmış ve NOBEL AKADEMİK YAYINCILIK yayınevinin 25.09.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Psikolojiye Giriş pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.