Cumhuriyetin İlk Basma Fabrikası: Nazilli Sümerbank (Kuruluşu ve Sosyoekonomik Yönleri) pdf – Yandex indir

tarafından
21
Cumhuriyetin İlk Basma Fabrikası: Nazilli Sümerbank (Kuruluşu ve Sosyoekonomik Yönleri) pdf – Yandex indir

“Nazilli’nin çiçeğidir basmalar, İşçinin alın teridir basmalar”
9 Ekim 1937’de Mustafa Kemal Atatürk’ün katılımıyla Türk Sanayisinde oldukça önemli bir yere sahip olan Nazilli Sümerbank Basma Fabrikası açılmıştır. Fabrika pamuklu üretimine yaptığı katkı yanında benzersiz özellikleriyle de oldukça dikkat çekicidir. Fabrikanın işçilerine sunduğu modern ve huzurlu çalışma ortamına ek olarak sağlanan ekonomik ve sosyal olanaklar hem ilçe hem de çevresinde iş arayışında olan hemen her vatandaş için cezbedici olmuştur. Fabrikayla başlayan yenilik ve değişim rüzgârı zaman- la tüm ilçeyi etkisi altına almış, Nazilli Sümerbank ile adeta yeniden doğ- muştur. Atatürk 9 Ekim altın anahtarla yalnızca Sümerbank’ın kapılarını işletmeye açmamış, aynı zamanda Nazilli’nin kapılarını da yepyeni bir dün- yaya açmıştır. Kent Sümerbank’a ekonomik refahın yanında bu aydınlanmış hayatı da borçludur. Atatürk’ün yaktığı bu küçük ışık, zamanla tüm ilçenin aydınlanmasını sağlayacak, gelişmelerin temeli olmuştur. Kitabın yazılma amacı da tüm bu gelişmeleri aktarmaktır.
 

Cumhuriyetin İlk Basma Fabrikası: Nazilli Sümerbank (Kuruluşu ve Sosyoekonomik Yönleri) isimli 337 sayfadan oluşan kitap ; Büşra Bigat Akça tarafından yazılmış ve PARADİGMA AKADEMİ YAYINLARI yayınevinin 06.07.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Cumhuriyetin İlk Basma Fabrikası: Nazilli Sümerbank (Kuruluşu ve Sosyoekonomik Yönleri) pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.