Ütopya pdf – Yandex indir

tarafından
27
Ütopya pdf – Yandex indir

Tarih boyunca bazı kitaplar dünyayı değiştirdi. Bununla kalmayıp bizleri ve birbirimizi görme biçimimizi de etkilediler. O kitaplar ki tartışmalara, muhalif fikirlere, savaş ve devrimlere esin kaynağı oldular, aydınlattılar, harekete geçirdiler, kışkırttılar ya da teselli ettiler. Şüphe yok ki, bu kitaplardan biri de Thomas More’un ölümsüz eseri Ütopya’dır.
More, başyapıtı olan bu eserde toplumun kusursuzluğa ulaştığı ve insanların uyum içinde yaşadığı hayali bir adanın tasvirini yapar. Gelgelelim ütopyanın kelime anlamı “olmayan yer”dir ve More’un nesiller boyu esin kaynağı olan bu çalışması, yaşadığı yozlaşmış, tekinsiz zamanlara, insanlığın zaaflarına yöneltilmiş sert bir saldırı niteliğindedir.

Gelmiş geçmiş en esaslı toplumsal eleştirilerden biri olmanın yanı sıra, felsefe tarihinde de ayrı bir önem taşıyan bu eseri Sadık Usta’nın kapsamlı sunuş yazısı ve çevirisiyle okura sunmaktan mutluluk duyuyoruz..
 

Ütopya isimli 194 sayfadan oluşan kitap ; Thomas More tarafından yazılmış ve KAFKA KİTAP yayınevinin 03.10.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Ütopya pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.