İslami Açıdan Cinsellik Eğitimi pdf – Yandex indir

tarafından
11
İslami Açıdan Cinsellik Eğitimi pdf – Yandex indir

Seks ve cinselliğin toplumsal yaşamın parçası olduğu aşırı cinselleştirilmiş bir kültürde yaşıyoruz. Bu cinsel devrim Yahudi-Hristiyan ve İslami norm ve sınırlara meydan okuyor. Haddizatında cinsellik eğitimi hassas ve hayli önemli bir mesele ve okullarda bu eğitimin uygulanma şekli toplumsal endişelere neden oluyor. Bu kitap konuyu İslam inanç ve pratikleri bağlamında kavramsallaştırarak değerlendiriyor. 
İslam, cinselliği ve cinsel eğitimi, hakları ve gereklilikleriyle beraber, adalet ve eşitliğe dayalı ahlaki bir sisteme bağlar. Günümüzde “İslami cinsellik” hakkında seks ve cinselliğin en büyük tabu olarak görüldüğüne, cinselliğin korkuyla ve nadiren tartışıldığına dair baskın bir söylem ve önyargı mevcut. İslami Açıdan Cinsellik Eğitimi, modern dünyada cinsellik eğitimine ve böylesi bir eğitime duyulan ihtiyaca dair bir analizle bu baskın söylemin mit ve yanılgılarını çürütüyor.
 

İslami Açıdan Cinsellik Eğitimi isimli 272 sayfadan oluşan kitap ; G. Hussein Rassool tarafından yazılmış ve CISS KİTAP yayınevinin 17.11.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

İslami Açıdan Cinsellik Eğitimi pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.