Bir Edebiyatçı ile Alimin Münakaşası: Süleyman Nazif ve İskilipli Atıf (Osmanlıca Asıllarıyla Beraber) pdf – Yandex indir

tarafından
45
Bir Edebiyatçı ile Alimin Münakaşası: Süleyman Nazif ve İskilipli Atıf (Osmanlıca Asıllarıyla Beraber) pdf – Yandex indir

İskilipli Âtıf Hoca ile Süleyman Nazif Bey, 19. asrın sonunda, 20. asrın başında yaşamış iki şahsiyettir. Birisi, Fatih dersiâmı ve âlim; diğeri ise, edebiyatıyla öne çıkmış ve bu sahada birçok eser kaleme almış bir edip ve şairdir.
İkisinin arasında, Son Telgraf gazetesinin 141. sayısında başlayıp 163. sayısında nihayete eren bir sürtüşme yaşanır. Bu sürtüşmenin temel meselesi “şapka”dır ve -Tâhirülmevlevî’nin ifade ettiği gibi- bir evveliyatı vardır. Bununla beraber münakaşanın hararetiyle meselelerin zaman zaman başka yerlere çekildiği de göze çarpmaktadır. 

İşbu çalışmanın birinci kısmında, münakaşaya “sebep” addedilen, İskilipli Âtıf Efendi’ye ait Frenk Mukallitliği ve Şapka adlı risale yer almaktadır. 

İkinci kısmında ise, Son Telgraf gazetesinde vuku bulmuş münakaşanın Süleyman Nazif tarafından kitaplaştırılmış hâli olan İmana Tasallut: Şapka Meselesi kitabı yer almaktadır. 

Kitabın üçüncü kısmına ise bazı gazete küpürleri, son olarak da iki risalenin Osmanlıca tıpkıbasımı ilave edilmiştir.
 

Bir Edebiyatçı ile Alimin Münakaşası: Süleyman Nazif ve İskilipli Atıf (Osmanlıca Asıllarıyla Beraber) isimli 184 sayfadan oluşan kitap ; İskilipli Atıf Efendi tarafından yazılmış ve BULAK NEŞRİYAT yayınevinin 13.06.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Bir Edebiyatçı ile Alimin Münakaşası: Süleyman Nazif ve İskilipli Atıf (Osmanlıca Asıllarıyla Beraber) pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.