Silahlı Anlaşmazlıklar ve Şiddet pdf – Yandex indir

tarafından
26
Silahlı Anlaşmazlıklar ve Şiddet pdf – Yandex indir

İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra savaşta ve savaşımda yaşanan değişimle birlikte konuya ilişkin akademik araştırmaların sayısında artış meydana gelmiş ve bu araştırmalarda daha çok savaşın sebepleri ve sonuçlarına odaklanılmış, savaşın sonuçlarından birisini teşkil eden sivil kayıplar ise göz ardı edilmiştir. Bununla birlikte dünyanın pek çok yerinde görülen çatışmaların neden olduğu yüksek sayıdaki insani kayıplar son yıllarda araştırmalara konu olmaya başlamıştır.

Sayıları giderek artan iç savaşlarda hem sivillerin hedef alınması hem de sivillerin çatışmanın mağduru olmasıyla ortaya çıkan çok sayıdaki sivil ölümler tek taraflı kuvvet kullanımı kavramını ön plana çıkartmıştır. Çatışmaya müdahil olanlardan hangi tarafın kuvvet kullanımına başvurduğu fark etmeksizin bu eylem doğrudan sivillere yöneltilmekte ve en az iki sivilin ölmesi veya zarar görmesi ile sonuçlanması bakımından tek taraflı kuvvet kullanımının soykırım, katliam veya toplu öldürmenin daha kapsamlı ve özel halini teşkil ettiği söylenebilir.
 

Silahlı Anlaşmazlıklar ve Şiddet isimli 80 sayfadan oluşan kitap ; Ayla Akdoğan tarafından yazılmış ve GÜNDOĞAN YAYINLARI yayınevinin 31.05.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Silahlı Anlaşmazlıklar ve Şiddet pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.