Çöp Poşetindeki Hayaller Deprem Hikayeleri pdf – Yandex indir

tarafından
231
Çöp Poşetindeki Hayaller  Deprem Hikayeleri pdf – Yandex indir

Yazar ve eğitmen Zeynep Rana Karadağ, 6 Şubat depreminin ‘İnsana bakan yönünü’ tarihe not düşmek için bu özel kitapla okuruna sesleniyor.
6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve 11 ilde yoğunlukla hissedilen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremler sonuçları itibariyle en vahim felaketlerden biriydi.
Yayıldığı alan, ortaya çıkardığı felaket tablosu ile ‘asrın felaketi’ olarak adlandırılan bu iki depremde, bazı şehirler tamamen ortadan kalktı, binlerce insan yaşamını yitirdi, binlercesi beden bütünlüğünü kaybetti, bazılarının cesedi dahi bulunamadı.
Aynı zamanda depremin dehşetine tanıklık etmiş bir depremzede olan yazar, kaldığı devlet yurdunda dinlediği depremzedelerin dile gelmemiş öykülerini, değişim ve dönüşüm hikâyelerini gelecek nesillere bir ibret vesikası olarak sunmak, yaşanan felaketin özellikle insan üzerindeki etkilerini, değişimlerini kayıt altına almak için bu kitabı hazırladı.
Sonraki kuşaklar elinizdeki kitabı okuduklarında rakamları değil, o felakete maruz kalmış insanların duygularını, düşüncelerini, hayata tutunma çabalarını, travmalarını, hayata tutunma çabalarını kısacası hikâyelerini görebileceklerdir.
Kitabın amacının acıları yeniden yaşatmak değil, satır arası hikayeleri kayda almak, her an deprem için tetikte olma bilincini diri tutma olduğunu söyleyebiliriz.
 

Çöp Poşetindeki Hayaller Deprem Hikayeleri isimli 96 sayfadan oluşan kitap ; Zeynep Rana Karadağ tarafından yazılmış ve HALK KİTABEVİ yayınevinin 11.07.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Çöp Poşetindeki Hayaller Deprem Hikayeleri pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.