Hama’nın Ardından / Geçmişin Yaraları Yeniden Kanıyor pdf – Yandex indir

tarafından
43
Hama’nın Ardından / Geçmişin Yaraları Yeniden Kanıyor pdf – Yandex indir

“Acılarla örülü görkemli bir devrimin adı anılmayan kadın kahramanlarına…
Bu sözlerimi; Allah’ın ve insanların katında bir delil olsun diye benim için veya benden dolayı yaşadıkları zulüm, kahır ve zorluklara rağmen tüm dünya beni terk ederken imtihanımda beni yalnız bırakmayan kahramanlara ithaf ediyorum.
Bu satırların, koltuğunu korumak için hiçbir cürmü işlemekten çekinmeyen zalim rejime bir şahitlik olmasını umuyorum.”
 
 Azize Cellud
 
Azize Cellud, yıllarını işkenceleri ile ünlü Tedmur dahil birçok cezaevinde geçiren; henüz 19 yaşındayken işkence ile tanışan ve defalarca zor şartlarda bir ülkeden diğerine göç etmek zorunda kalmış bir aktivist.
 
Şu an Paris’te yaşayan yazar bu kitabı çok büyük bedeller ödemelerine rağmen adları anılmayan kadınlara adıyor. Diğer taraftan bu kitap, geçmişten günümüze Suriye’de yaşanan olayları ve cezaevi gerçeğini gözler ününe seren önemli bir belge niteliğindedir.
 
Talia Mukatila ve İhvan’ın tutumu, Topçu Okulu meselesi vb birçok konuda önemli ayrıntıların yer aldığı bu hatırat, Suriye’nin 90 öncesi bilgi almanın imkansız olduğu karanlık dönemine de ışık tutmaktadır.
 
Henüz gençliğinin başında yolu “Topçu Okulu Operasyonu” komutanı Teğmen İbrahim Yusuf ile kesişen Azize Cellud’un yaşadıkları bir halkın yaşadığı trajedinin özeti niteliğindedir. Tecavüzün dahi sistematik bir işkence olarak kullanıldığı Suriye zindanlarında yaşananlara bu eser ile tanık olacaksınız.
 
“…Kabloları ayak parmaklarıma bağladılar ve cihazı çalıştırdılar. Küçük bedenim sıçramaya başladı. Sonra bunu tekrar tekrar yaptılar. Karnımdaki bebeğim de anne ve babası gibi direnmeyi istiyordu. İşkence beni iyice bitkin düşürmüştü. Başörtüm açılmış ve ikiye katlanmış bir halde bir kamyon lastiğinin içerisinde tutuluyordum. Gördüğüm işkenceyi ilk kez burada anlatıyorum…”
 

Hama’nın Ardından / Geçmişin Yaraları Yeniden Kanıyor isimli 268 sayfadan oluşan kitap ; Azize Cellud tarafından yazılmış ve EKİN YAYINLARI yayınevinin 23.06.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Hama’nın Ardından / Geçmişin Yaraları Yeniden Kanıyor pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.