Kısa Filmler Ne Anlatıyor, Nasıl Anlatıyor? 2 pdf – Yandex indir

tarafından
22
Kısa Filmler Ne Anlatıyor, Nasıl Anlatıyor? 2 pdf – Yandex indir

Sinemanın kurucu unsurlarından olan kısa filmler bugünlerde her zamankinden daha görünür ve daha ulaşılabilir. Geniş kitlelerce bir ifade aracı olarak kullanılan ve ana akım sinemada bastırılan seslere yeni alanlar açan kısa filmlerin sayısı her geçen gün artıyor. Buna rağmen, kısa filmler hakkında yapılan akademik çalışmalar bir o kadar az ve sınırlı. Alandaki bu eksikliğe dikkat çekmek ve kısa filme yönelik bir eleştiri kültürü oluşturmak amacıyla yayınladığımız ilk kitabın üzerinden çok geçmeden ikinci kitabımızı da okuyucuyla buluşturuyoruz.
       
Kısa Filmler Ne Anlatıyor, Nasıl Anlatıyor? 2 ilk kitapta olduğu gibi mevcut filmler arasından seçkilere yer vererek kısa filmlerin ne anlattığı ve nasıl anlattığı konusunda çeşitli yöntemler ve farklı bakış açıları sunuyor. Lale Kabadayı, Nergiz Gündel, Ulaş Işıklar, Alper Erçetingöz, Mikail Boz, Dilan Tüysüz, Eren Ekin Ercan, Hüseyin Gençalp, Özge Cengiz ve Gökhan Demirel’in belirlediği temalar doğrultusunda seçilen kısa filmler fikir, senaryo, görselleştirme ve kurgu ekseninde analiz ediliyor. Kitap, kısa filme ilgi duyan ancak filmleri anlamlandırma konusunda nereye yöneleceğini bilemeyen sinemaseverler ve akademik anlamda alana katkı sunmak isteyen araştırmacılar için başvuru kaynağı niteliği taşımaya ve Türkçe literatüre özgün katkı sunmaya devam ediyor.
 

Kısa Filmler Ne Anlatıyor, Nasıl Anlatıyor? 2 isimli 264 sayfadan oluşan kitap ; Nergiz Gündel tarafından yazılmış ve LİTERATÜRK ACADEMİA yayınevinin 02.11.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Kısa Filmler Ne Anlatıyor, Nasıl Anlatıyor? 2 pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.