"Hükmî Şahsiyet" Türkiye’nin Kimliksiz Sakinleri pdf – Yandex indir

tarafından
18
"Hükmî Şahsiyet" Türkiye’nin Kimliksiz Sakinleri pdf – Yandex indir

Hükmü Şahsiyet, bireyin hukuki varlığını açıklamaktadır. Bu araştırma kitabı, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık kimliği bulunmayan diğer bir ifadeyle, yasal varlığa sahip olmayan bireylerin açmazını araştırmaktadır. Hukuki varlığa sahip olmayan bireylerin hikayelerini ele alan bu düşündürücü kitap, sınırlarla tanımlanmış bir dünyada, kimliksiz bireylerin karşılaştıkları derin zorlukları, adaletsizlikleri ve karmaşıklıkları ortaya çıkarmaktadır.
Güçlü anlatılar ve titiz araştırma yoluyla, çoğumuzun kanıksadığı temel hak ve ayrıcalıklardan yoksun bırakılan, bir belirsizlik durumuna hapsolmuş olanların sorunlarına ışık tutmaktadır. Bu bireyler, bir kayıtsızlık ve bürokrasi denizinin ortasında umutsuzca, tanınma arayışı içinde zor adımlarla ilerlemektedirler. “Hükmü şahsiyet” vatandaşlık kimliğine sahip olamamanın nedenlerini inceleyerek bu sorunu devam ettiren sistemik başarısızlıkları, ayrımcı uygulamaları ve yasal boşlukları açığa çıkarmaktadır. Kimliksiz bireylerin sağlık, eğitim, istihdam ve temel sosyal hizmetlere erişimde karşılaştıkları sayısız engelleri gün yüzüne çıkarmaktadır. Güçlükler karşısında dayanıklılık ve hayatta kalmanın çekici bir portresini çizmektedir. Aynı zamanda kimliğin, aidiyetin ve insan haklarının doğası hakkında çok önemli soruları gündeme getirmekte, okuyucuları herkes için daha kapsayıcı ve eşitlikçi bir dünya yaratmaya çağırmaktadır.
“Hükmü Şahsiyet” bizi algılarımızı sorgulamaya, empatinin sınırlarını zorlamaya ve her bireyin tanındığı, değer verildiği ve bahşedildiği bir gelecek için çabalamaya çağırırken, vatansızların hayatlarında ufuk açıcı bir yolculuğa çıkarmaktadır.
 

"Hükmî Şahsiyet" Türkiye’nin Kimliksiz Sakinleri isimli 298 sayfadan oluşan kitap ; Ayşe Sezen Serpen tarafından yazılmış ve PLATANUS PUBLISHING yayınevinin 04.09.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

"Hükmî Şahsiyet" Türkiye’nin Kimliksiz Sakinleri pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.