Theodor W. Adorno / Kısa Bir Giriş pdf – Yandex indir

tarafından
14
Theodor W. Adorno / Kısa Bir Giriş pdf – Yandex indir

Alman filozofu T.  W.  Adorno’nun çalışmaları, çağdaş toplumun patolojilerini anlamak bakımından gün geçtikçe daha faydalı bulunuyor. İklim değişimi, ekonomik kriz, faşizmin yeniden yükselişe geçmesi ve dünya düzeninde artan istikrarsızlıktan doğan toplumsal sorunlara çözüm arayanlar Adorno’yu tekrar okuyor.
Bu kitap, Adorno’nun çalışmalarına ve yaşamına ışık tutuyor, onun temel felsefi kavramlarını, düşüncesinin felsefi arka planını ve tarihsel bağlamını açıklıyor. Andrew Bowie, Adorno’nun insan aklının irrasyonel sonuçlara yol açabileceği fikrinin onu nasıl “doğa”, “tarih” ve “özgürlük” gibi temel kavramları yeniden düşünmeye yönelttiğini ve çağdaş felsefenin bu kavramlar hakkında düşünürken izlediği birçok yola alternatifler sunduğunu gösteriyor. Kitap aynı zamanda Adorno’nun sosyal teorisinin yanı sıra modern kapitalizmin tehdidi altında olduğunu düşündüğü caz ve modern kültüre ilişkin son derece eleştirel değerlendirmelerini de inceliyor.
 

Theodor W. Adorno / Kısa Bir Giriş isimli 152 sayfadan oluşan kitap ; Andrew Bowie tarafından yazılmış ve SAY YAYINLARI yayınevinin 03.10.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Theodor W. Adorno / Kısa Bir Giriş pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.