Yaşam Kullanma Kılavuzu pdf – Yandex indir

tarafından
19
Yaşam Kullanma Kılavuzu  pdf – Yandex indir
Yapboz meraklısı milyarder Percival Bartlebooth, Serge Valène’den on sene boyunca resim dersi alır, ardından yirmi yılda dünyayı gezip farklı yerlerde suluboya tablolar yapar. Aynı binada yaşayan ortağı Gaspard Wincker’e bu tabloları yapboza dönüştürmesi için yollayan Bartlebooth, yaşamının son yirmi senesini bu yapbozları çözmeye ve ardından da resmedildikleri yerlere gönderip yok edilmelerine adar…
 
Alt başlığı “Romanlar” olan Yaşam Kullanma Kılavuzu, yapboz sanatına adanmış bir başyapıt olmanın dışında 99 bölüm, 2 bine yakın karakter ve içindeki sayısız oyunla edebiyatta çığır açmış bir eser. Georges Perec, on yılda yazdığı bu dahiyane romanda, Simon-Crubellier Sokağı No: 11’deki bir apartmanı ve sakinlerinin birbirine geçmiş yaşamlarını detaylı mikrokozmos olarak okura sunuyor ve yarattığı evreni sayfalara incelikle nakşediyor. Perec’in, Oulipocu biçimsel kısıtlamaları ve matematiksel modelleri kullanmadaki ustalığının sonucu olan Yaşam Kullanma Kılavuzu, istediğiniz bölümden başlayarak istediğiniz sırayla okuyabileceğiniz, her okunduğunda başka yönlerini keşfedeceğiniz, yenilikçi, oyunbaz ve bir o kadar da sonsuz bir roman.

 

Yaşam Kullanma Kılavuzu isimli 632 sayfadan oluşan kitap ; Georges Perec tarafından yazılmış ve EVEREST YAYINLARI yayınevinin 15.08.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Yaşam Kullanma Kılavuzu pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.