Sürdürülebilirlik Açısından Etik Ticaret Platformları ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk Denetimleri pdf – Yandex indir

tarafından
33
Sürdürülebilirlik Açısından Etik Ticaret Platformları ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk Denetimleri pdf – Yandex indir

Globalleşme ve ilerleyen teknoloji ile birlikte genişleyen tedarik zincirlerinde riskleri azaltmanın bir aracı olarak etik ticaret/kurumsal sosyal sorumluluk denetimleri, özellikle gelişmekte olan ve az gelişmiş ülkelerde konumlanmış ve ihracat odaklı üretici işletmeler için zorunluluk hâline gelmiştir.

Bu çalışmada, hem akademik hem uygulama açısından sürdürülebilirliğin temelini oluşturan ve iç içe değerlendirilen etik ticaret platformları/kurumsal sosyal sorumluluk sistemlerinin tüm boyutlarını; Python programlama dili kullanılarak kurulan makine öğrenme modeli ile Türkiye açısından değerlendirmek ve gelişimine katkıda bulunmak amaçlanmıştır. Özellikle eşit koşullar altında, karşılaştırılabilir olmasını sağlamak amacıyla, en çok uygulama alanı olan sektörlerde yer alan küçük ve orta ölçekli işletmelerin dâhil edildiği bu çalışma, yetkin denetçiler tarafından yürütülen denetim raporlarının analizini içermekte ve işletmelere de uygulamada yol gösterici olmaktadır. Türkiye için bu şekilde genel bir kurumsal sosyal sorumluluk sistemi değerlendirmesinin ilk defa sunulacak olması dolayısı ile literatüre önemli bir katkı sağlaması beklenmektedir.
 

Sürdürülebilirlik Açısından Etik Ticaret Platformları ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk Denetimleri isimli 216 sayfadan oluşan kitap ; Dr. Ayşem Ece Yalçınkaya tarafından yazılmış ve NOBEL BİLİMSEL yayınevinin 01.06.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Sürdürülebilirlik Açısından Etik Ticaret Platformları ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk Denetimleri pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.