Sicilya Aslanları: Sicilya’nın Taçsız Hanedanı Florio Ailesinin Hikayesi 1 pdf – Yandex indir

tarafından
40
Sicilya Aslanları: Sicilya’nın Taçsız Hanedanı Florio Ailesinin Hikayesi 1 pdf – Yandex indir

Sicilya’nın taçsız hanedanı Florio ailesinin gerçek hikâyesi…
 
Sicilya, 1800’lerin sonları… Büyük bir zenginliğin kapılarını aralayacak Paolo ve Ignazio Florio kardeşler Palermo’da şanslarını aramak üzere kollarını sıvadıklarında ellerinde hiçbir şey yoktur. Sahip oldukları tek şey, zirveye ulaşma hırsları ve yeni şeyler deneme cesaretleridir. Sıfırdan başlayan iki kardeş önce bir dükkân edinir, sonra önemli bir işletme sahibi olur, zaman içindeyse akıllıca yatırımlarla her zorluğa inat para ve itibar elde ederler.
 
Paolo öldüğünde ailenin yazgısını belirleme sırası oğlu Vincenzo’ya geçer. Eldekilerin tadını mı çıkaracak, yoksa aileyi daha yukarılara mı taşıyacaktır? Cevap açıktır: Florio ailesi Marsala şarabı ticaretine başlayarak onu Sicilya’nın en büyük hazinesine dönüştürürken kendileri de malikâneler inşa ettiren, yüksek sosyete partileri veren, ressamlara, sanatçılara hamilik eden bir aileye dönüşürler. İsimleri, bir döneme damgasını vurur.
 
Stefania Auci, İtalya’da yayımlanır yayımlanmaz okurların gönlünde taht kuran ve birçok dile çevrilen Sicilya Aslanları’nda, Sicilya’nın ünlü ailesinin güçlüklere ve düşmanlıklara göğüs gererek yoktan var ettiği imparatorluğunu üç kuşak üzerinden anlatırken, dönemin tarihsel dokusunu da romana ince ince işleyerek nefes kesici bir okuma serüveni sunuyor.
 
“Tarihsel olayları Florio ailesinin özel yaşantısıyla iç içe geçiren roman, okuru güçlü kişiliklerin büyüleyici dünyasına götürüyor.”
La Lettura – Corriere della Sera
 
Bu eserin çevirisi Centre for Books and Reading of the Italian Ministry of Culture’ın desteği ile gerçekleşmiştir.
 

Sicilya Aslanları: Sicilya’nın Taçsız Hanedanı Florio Ailesinin Hikayesi 1 isimli 424 sayfadan oluşan kitap ; Stefania Auci tarafından yazılmış ve MUNDİ yayınevinin 26.09.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Sicilya Aslanları: Sicilya’nın Taçsız Hanedanı Florio Ailesinin Hikayesi 1 pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.