Şakir Paşa Ailesi pdf – Yandex indir

tarafından
10
Şakir Paşa Ailesi pdf – Yandex indir

Fahrünnisa Zeyd, Füreya Koral, Aliye Berger, Nejad Devrim gibi tanınmış sanatçılar, Halikarnas Balıkçısı-Cevat Şakir gibi İzzet Melih Devrim gibi yazarlar, Suat Şakir ve Şirin Devrim gibi tiyatrocular…
Hepsi de tek bir ailenin fertleri. II. Abdülhamid döneminde önemli görevlerde bulunmuş Şakir Paşa’nın çocukları, akrabaları. 
Türkiye tarihinin belki de en ilginç ailelerinden biri olan Şakir Paşa ailesinin hikâyesini bizzat içlerinden biri, Şirin Devrim anlatıyor. Büyükada’daki köşkte geçen çocukluğu Osmanlı’nın yıkıldığı, Kurtuluş Savaşı’nın yaşandığı ve Cumhuriyet’in kurulduğu günleri kapsıyor. Şirin Devrim ‘şahane çılgınlar’ diye hatırladığı aile bireylerinin hikâyelerini yakın tanıklardan biri olarak anlatıyor bize. Annesi Fahrünissa Zeyd, dayısı Cevat Şakir, kardeşi Melih Devrim… Çanakkale kahramanı Osmanlı subayları, zamanının tanınmış gazetecileri günümüzün unutulmayan sanatçıları. Onlar Şirin Devrim’in anılarında babacan aile büyükleri, tutkularının peşinde bir anne, başına buyruk bir kardeş olarak karşımıza çıkıyor. 
İz bırakmış bu aile üstüne yazılmış en önemli kitaplardan biri “Şirin Devrim’in her biri ayrı bir romana konu olacak denli renkli Şakir Paşa ailesini anlattığı kitabını bildik anlamda hatıralardan ya da biyografilerden ayıran, Modern Türk Sanatını şekillendiren önemli ustaların “yaratı süreçlerini” eşsiz bir zaman sarmalıyla gözler önüne sermesi. 
Dr. Necmi Sönmez
 

Şakir Paşa Ailesi isimli 296 sayfadan oluşan kitap ; Şirin Devrim tarafından yazılmış ve DOĞAN KİTAP yayınevinin 20.11.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Şakir Paşa Ailesi pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.