Sultantepe Özbekler Tekkesi Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Bir Müessesenin Tarihi pdf – Yandex indir

tarafından
47
Sultantepe Özbekler Tekkesi  Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Bir Müessesenin Tarihi pdf – Yandex indir

Sultantepe Özbekler Tekkesi, 18. yüzyıl İstanbulu’nda Orta Asyalı ve Hintli Müslümanların hac yolu güzergâhı üzerinde, Üsküdar’da tesis olundu. Bir Nakşibendî dergâhı olarak faaliyet gösteren ve Osmanlı mülkünün ötesindeki topluluklara hilafet merkezinde ev sahipliği yapan bu müessese, dinî-tasavvufi bir muhit olduğu kadar, icra ettiği çeşitli rollerle gerek Osmanlı gerekse Cumhuriyet devrinde aynı zamanda aktüel, sosyal ve kültürel bir merkez olarak da ünlendi. Bu çalışma, Üsküdar’ın yüz akı olan tarihî duraklarından Sultantepe Özbekler Tekkesinin tarihini farklı boyutlarıyla incelemekte, aynı zamanda tekkenin dinî, iktisadi ve gündelik yaşamından bazı kesitler sunmaktadır.
Özbekler Tekkesi kim tarafından kuruldu? Tekkede kimler şeyhlik yapmıştı? Müslüman hacılar tekke defterlerine nasıl kaydediliyorlardı? Tekkenin mali kayıtlarında hangi bilgiler yer alıyor? Millî Mücadele yıllarında tekke nasıl bir rol icra etmişti? 1950’li yıllardan itibaren bir kültür mahfiline dönüşen Özbekler Tekkesinin musiki hafızasında neler saklı?
Bütün bu sorular ve daha fazlası, elinizdeki kitapta yer alan müstakil araştırmalar içerisinde cevabını buluyor.
 

Sultantepe Özbekler Tekkesi Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Bir Müessesenin Tarihi isimli 242 sayfadan oluşan kitap ; tarafından yazılmış ve İSAR yayınevinin 30.05.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Sultantepe Özbekler Tekkesi Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Bir Müessesenin Tarihi pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.