Rehabilitasyonda Özel Konular IV pdf – Yandex indir

tarafından
18
Rehabilitasyonda Özel Konular IV pdf – Yandex indir
Son yıllarda miyofasyal gevşetme tekniklerinin kuvvet üretimi ve performans üzerine etkisi oldukça dikkat çeken bir konudur. Yumuşak doku gevşetme tekniklerinden birisi de enstrüman destekli yumuşak doku mobilizasyonu tekniğidir.
} Beden farkındalık tedavisi beden merkezli bir yaklaşımdır ve bedenin kaynakları ile bir bütün olarak çalışılmaktadır. Beden farkındalık tedavisi ile beden farkındalığı geliştirilerek beden zihin etkileşimi artırılmaktadır.
} Son yıllarda rehabilitasyonun farklı alanlarında kullanılmaya başlanan teknolojilerin, vestibüler rehabilitasyonda da etkinliği araştırılmaya başlanmıştır. Vestibüler rehabilitasyon için temel egzersizler; okulomotor egzersizler, gaze stabilizasyon egzersizleri, statik ve dinamik denge egzersizleri, habituasyon eğitimleri ve yürüme eğitimleridir.
} Epilepsi hastalarına uygulanan egzersiz eğitiminin epilepsi nöbetleri, sıklığı, sayısı ve hastanın metabolizması üzerine olan etkileri yapılan çalışmalarda gösterilmektedir. Egzersizin hasta üzerinde oluşturduğu stres etkisi ile bir uyaran oluşturduğu ve bu etkinin daha uzun süreli devamı için seansların fizyoterapistin denetiminde uygulanan planlı bir rehabilitasyon programı içerisinde uygulanması gerektiği belirtilmektedir.
} Son yıllarda Hashimoto tiroiditinde alternatif bir tedavi seçeneği olarak non-invaziv, düşük riskli bir prosedür olarak lazer uygulaması yer almıştır. Lazerin tiroit bezi üzerindeki etkilerine ilişkin veriler, tiroit epitel hücrelerinde artmış mitotik aktivite, bazı foliküllerde geçici hiperaktivite, dolaşımdaki serum T3 ve T4 seviyelerinde değişiklikler olduğunu göstermiştir.
} İsoinertial egzersiz, tüm hareket derecelerinde sabit atalet koruyarak her açıda sabit bir direnç altında, kas kuvvetini maksimuma çıkmasını kolaylaştıran dirençli egzersiz eğitim prensibidir.

 

Rehabilitasyonda Özel Konular IV isimli 240 sayfadan oluşan kitap ; Kolektif tarafından yazılmış ve MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ yayınevinin 05.10.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Rehabilitasyonda Özel Konular IV pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.