Devlet Aklı, Devlet Adamı Ve Devlet Ahlakı İkinci Cilt pdf – Yandex indir

tarafından
18
Devlet Aklı, Devlet Adamı Ve Devlet Ahlakı İkinci Cilt pdf – Yandex indir

Devlet aklı’ üzerine yapılan tüm kavram, kuram ve kurum teorilerinde başta devlet, devlet aklı, devlet adamı ve devlet ahlakı özdeşliği kuramının öncüsü Platon [Devlet ve Devlet Adamı] olmak üzere onun modern kurucu temsilcileri ve düşünürleri olan Machiavelli [Prens/Hükümdar]. Hobbes [Leviathanl. Rousseau [Genel İrade] ve Hegel’i [Thin, Geistl de bu gelenek içinde anlamaya ve yorumlamaya yönelik çalışmalar onların bu doktrinin en asli kaynakları olduğu inancında ittifak içinde olmuşlardır.
 
Çünkü devlet, devlet aklı, devlet adamı ve devlet ahlakı özdeşliği kuramını salt bir siyasal sistem kurumsallığı olarak algılayıp, tanımlayıp ve sınırlandırmak yerine iktidar-meşruiyet ilişkisinin olduğu her yerde gizli veya açık olarak var olan tüm eşitsiz güç ilişkilerinin kaynağında aramaya ve anlamaya çalışmak bu geleneksel kurgunun kadim ve modern ya lan la rını/gerekliliklerini/gerekçelerini/zorunluluklarını da kavra maya yardımcı olmuştur.
 
Türkiye’de gerek sağ gerekse sol siyasetçilerin sıklıkla dile getirmiş olduğu, fakat teorik alanda makaleler dışında çalışılmayan Devlet Aklı” konusunu kavramsal, kuramsal ve kurumsal olarak üç cilt şeklinde kurgulayan Halis Çetin, hem genel okuyucuya hem de akademiye yönelik büyük bir eksikliği gidermiştir.
Bu kitabı değerli kılan temel özellik Türkiye’de ilk defa ·Devlet Aklı’ konusunun sistematik bir şekilde çalışılmış olmasıdır.
 

Devlet Aklı, Devlet Adamı Ve Devlet Ahlakı İkinci Cilt isimli 410 sayfadan oluşan kitap ; Halis Çetin tarafından yazılmış ve KADİM YAYINLARI yayınevinin 29.08.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Devlet Aklı, Devlet Adamı Ve Devlet Ahlakı İkinci Cilt pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.