Kurumsal Yönetim İlkeleri ile Kurumsallaşma Etkileşiminin Kadın İstihdamına Katkıları pdf – Yandex indir

tarafından
33
Kurumsal Yönetim İlkeleri ile Kurumsallaşma Etkileşiminin Kadın İstihdamına Katkıları pdf – Yandex indir

Saydamlık, hesap verebilirlik, sorumluluk, eşitlik ve adalet, katılımcılık/yayılım ilkelerinin birleşiminden oluşan kurumsal yönetim kavramı iş dünyasında ve akademik çevrelerde günümüzde de merak uyandırmaktadır. Keyfi yönetim anlayışından kurallara dayalı yönetim anlayışına geçiş niteliği gereği organizasyonlarda düşük maliyetli bir sermaye yapısı, insana yaraşır bir çalışma ortamı, paydaş çıkarlarının uyumlaştırılmasını sağlamaktadır. İyi yönetim (good corporate governance) kaliteli bir iş çevresi, sağlam bir organizasyon yapısı kurmayı kolaylaştırmaktadır.
Bu kitapta, okuyucularımıza kurumsal yönetim ilkelerinin kadın istihdamına etkileri test edilerek açıklanmaktadır. Ataerkil müesses nizamın kadın istihdamına etkileri kurumsallaşma ve kurumsal yönetim ilkeleri açısından değerlendirilmiştir. Araştırmamızda ilginç bulgulara ulaşılmıştır. Kitabın özgün değeri, Türkiye’de kurumsal yönetim pratiğine ilk kez kadın istihdamı açısından yaklaşması ve yazında yoğunlaşan şirket performansı araştırmalarının dışına çıkmasıdır. Ataerkil iş ilişkilerinin kurumsallaşma süreci ile kurumsal yönetim ilkelerine yansımaları ayrıca değerlendirilmiştir.
 

Kurumsal Yönetim İlkeleri ile Kurumsallaşma Etkileşiminin Kadın İstihdamına Katkıları isimli 206 sayfadan oluşan kitap ; Boray Uğraş tarafından yazılmış ve NOBEL BİLİMSEL yayınevinin 30.05.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Kurumsal Yönetim İlkeleri ile Kurumsallaşma Etkileşiminin Kadın İstihdamına Katkıları pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.