Mitoloji ve Efsaneler Serisi 2 pdf – Yandex indir

tarafından
22
Mitoloji ve Efsaneler Serisi 2 pdf – Yandex indir

Yanko Bin Madyan baharı müjdeleyen bir Nevruz ayininde, her yıl yaptığı gibi, Hz.Süleyman’ın eşi Şemsiyye’nin yani Belkıs’ın babası olan Ankur’un putunu alarak, sütunun üzerine çıkmış ve halka, putun içine yerleşmiş olan şeytanın ağzıyla hitap etmiş. Konuşmasını bitirip sütundan inince, bütün rahipleriyle birlikte inşa ettirdiği kutsal mabede girmişler. *(Bu kutsal mabedin, Hz.Süleyman’ın inşa ettirdiği Süleyman Tapınağını görmüş olan Yanko Bin Madyan’ın veziri Kantur’un tıpkısını tarif ederek Yanko’yu etkilediği ve aynısının tıpkısını inşa ettirdiği kaynaklarda yazar.) Onlar mabetteyken Hz. Adem’den o güne kadar görülen en büyük deprem gerçekleşmiş. Şehir harap olmuş ve bütün tılsımlar bozulmuş. Şehir bir sonraki kurucusunu beklemek üzere yırtıcı canavarlar ve ejderhalar yuvası haline gelmiş.
 İşte bundan sonra Solak-zade, günümüz Sultan Ahmet meydanına cephesi olan İbrahimpaşa Sarayı *(Atmeydanı Sarayı)’nın, *(günümüz Türk ve İslâm Eserler Müzesinin) depremde yıkılan büyük kilisenin yerine kurulduğunu ve Sultan Süleyman Kanunî’nin Vezir-i Azamı olan makbul, sonrasında maktul İbrahim Paşa’nın da Yanko Bin Madyan neslinden geldiğini iddia etmiştir. 
 

Mitoloji ve Efsaneler Serisi 2 isimli 144 sayfadan oluşan kitap ; Zeliha Ergün tarafından yazılmış ve AKIL FİKİR YAYINLARI yayınevinin 26.09.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Mitoloji ve Efsaneler Serisi 2 pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.