Yeni Başlayan ve Merak Edenler İçin Osmanlı “Talihi” pdf – Yandex indir

tarafından
47
Yeni Başlayan ve Merak Edenler İçin Osmanlı “Talihi” pdf – Yandex indir

Tarih birazda nereden baktığınıza göre değişir, İstanbul’un fethini görkemli kutlamalarla anarken Bizans tarafında, Osmanlıya karşı savaşan şehzade Orhan’dan bahseden gördünüz mü? Ya da Barbaros Hayrettin Paşa’nın zaferi ders kitaplarında yer alırken Akdeniz’i kâbusa çeviren korsanlarımızdan niye tek kelime söz edilmez?
Ders kitaplarına yönelik eleştiriler yıllardır bilinmekte. Özetlersek düşünmenize, eleştirmenize, kıyaslamanıza gerek yok. Testleri doğru işaretleyin yeter(!) Dizileri filmleri de eklersek daha ne olsun(!)
Hani tarihten ders alınırdı? Üzgünüm ki hangi dersi, nasıl ve ne kadar almamız gerektiğine de başkaları karar veriyor. Zaferler bizim tarihimiz olurken, isyanlar Fransa’nın; hoşgörü bizim tarihimiz olurken, katliamlar Haçlıların…
Tarihten ders alacaksak önyargılarımızı bırakmalıyız. Bazen şaşırmaya, bazen üzülmeye hazırlıklı olmalıyız. Kitabın sayfalarında ilerlerken farklı duygu ve düşünceler sizinle olacaktır, hazırlıklı olun.
 

Yeni Başlayan ve Merak Edenler İçin Osmanlı “Talihi” isimli sayfadan oluşan kitap ; Göktan Akdağ tarafından yazılmış ve EFE AKADEMİ YAYINLARI yayınevinin 24.05.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Yeni Başlayan ve Merak Edenler İçin Osmanlı “Talihi” pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.