Kurt Kaplana Karşı Ayn Calut Zaferi pdf – Yandex indir

tarafından
19
Kurt Kaplana Karşı  Ayn Calut Zaferi pdf – Yandex indir

“Sultan Kutuz, tepeden tırnağa zırhlı idi. Bir yandan ayetler okuyor, bir yandan askerlerine “Hücum” emri veriyordu. Bir ara Aktay’ın olduğu kanat geri çekilmeye başladı Sultan, hemen müdahale etti. Baybars’a seslendi: “Rukneddin! Aktay’a yardım gönder!” Baybars, Sultan Kutuz’u duymuştu.
Baybars, yanındaki Kalavun’a baktı.
 
“Aktay’ın kanadı dağılmak üzere… Tez yardıma koş!”
 
Kalavun, hemen yanındaki askerlerle hızla atını sürdü Aktay’a yardıma vardı. Bu hat, Kalavun’un gelmesiyle tekrar güç kazandı. Ketbuğa, bu kez Sultan’ın bulunduğu yere doğru saldırıya geçmişti. Çünkü Kutuz’u yanındaki kalabalıktan tanımış ve Baydara’ya seslenmişti Türklerin Sultanı hemen karşımızdaki beyaz at üzerindeki zırhlı adam, onu öldürürsek zafer kazanırız”
 
Ketbuğa ve Baydara askerlerini hızla Sultan’a doğru sürdüler. Kutuz’un, etrafı sarılmaya başlanmıştı. Bunu gören Sultan, başındaki zırhını alıp yere attı ve yüksek sesle bağırdı “İslam’a imdada yetişin Yüce Allah’ım, hizmetkârın Kutuz’u koru ve onu galip eyle”
 
Sonrasında Sultan Kutuz, kılıcını havaya kaldırdı ve “İslam için!” diye üç kez bağırdı. Onun bu sözleri askerleri teşvik etmişti. Kısa süre içerisinde Ketbuğa ve Baydara çember içine alındı”
 
Sevgili Genç Okurlarım!
 
Serimize devam ediyoruz. Üçüncü kitabımızda Memlük Türklerinin Moğolları dur- durduğu Ayncalut Zaferini anlattık Bu zaferde emeği geçen Memlük Sultanı Kutuz ile Emir Baybars’ın (Kutuz’un ölümünden sonra sultan oldu) Moğollara karşı destansı mücadelesine tanıklık edeceksiniz Eserimizi bir solukta okuyacaksınız İstifade etmeniz temennisiyle…
 

Kurt Kaplana Karşı Ayn Calut Zaferi isimli 102 sayfadan oluşan kitap ; Mustafa Cankurt tarafından yazılmış ve ÇIRA YAYINLARI yayınevinin 07.09.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Kurt Kaplana Karşı Ayn Calut Zaferi pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.