Python ile Veri Yapıları ve Algoritma Analizi pdf – Yandex indir

tarafından
39
Python ile Veri Yapıları ve Algoritma Analizi pdf – Yandex indir

Python programlama dili gün geçtikçe daha da önem kazanmaktadır. Bu güçlü ve esnek dil, programcılara veri yapıları ve algoritmaları kullanarak karmaşık problemleri çözme gücü de veriyor. Python ile Veri Yapıları ve Algoritma Analizi adlı bu kitap, Python dilini temel alarak okuyuculara veri yapılarını anlama ve etkili algoritmalar tasarlama becerilerini kazandırmayı hedeflenmektedir.
Kitaba başlarken temel Python programlama bilgisine sahip olan okuyucular, veri yapıları ve algoritmaların önemini keşfedecekler. Listeler, kümeler, diziler, bağlı listeler, yığınlar, kuyruklar ve ağaçlar gibi çeşitli veri yapıları üzerinde derinlemesine bir inceleme yapacaklar.
Veri yapıları kadar önemli olan bir diğer unsur da algoritmaların tasarımı ve analizidir. Kitabımızda; sıralama, arama, graf algoritmaları, dinamik programlama ve geriye izleme gibi temel algoritmaların nasıl tasarlandığını ve analiz edildiğini göreceksiniz. Zaman ve bellek karmaşıklığı üzerine temel bilgilerle birlikte algoritmaların etkinliği ve verimliliği hakkında bilinçli kararlar verebileceksiniz.
Bu kitap, Python dilini temel alarak veri yapıları ve algoritmaların ana prensiplerini kavramak için eksiksiz bir kaynak. Algoritma analizinin karmaşıklığına odaklanarak performans açısından en iyi algoritmaları seçme ve tasarlama yeteneklerinizi geliştirir. Projeler ve uygulamalar aracılığıyla teorik bilgileri gerçek dünya senaryolarına uyarlayarak öğrenme sürecinizi daha eğlenceli ve uygulanabilir hâle getirir. Programlama becerilerinizi ileri düzeye taşıyacak, karmaşık problemleri çözme gücünüzü artıracak ve gelecekte başarılı projelere adım atmanızı sağlayacaktır.
 

Python ile Veri Yapıları ve Algoritma Analizi isimli 312 sayfadan oluşan kitap ; Yılmaz Kaya tarafından yazılmış ve NOBEL AKADEMİK YAYINCILIK yayınevinin 28.08.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Python ile Veri Yapıları ve Algoritma Analizi pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.