Siyasal İletişim Ve Katılım David Easton ve Gabriel Almond Perspektifinden Siyasal Sistem Analizleri pdf – Yandex indir

tarafından
226
Siyasal İletişim Ve Katılım David Easton ve Gabriel Almond Perspektifinden  Siyasal Sistem Analizleri pdf – Yandex indir

Siyasal sistem içerisinde yer alan siyasal aktörlerin meşruiyet kazanmasında, siyasal iletişim ve katılım uygulamaları son derece önemlidir. Siyasal iletişim ve katılım noktasında siyasal sistemler arasında yoğunluk ve biçim açısından önemli farklar bulunmakla birlikte siyasal rekabete dayanan sistemlerde, toplum üyelerinin siyasal sürece etkin bir biçimde katılmaları, siyasal iletişim pratikleri geliştirmeleri genellikle siyasal kültürü oluşturan değerlerden kaynaklanmaktadır.  Ancak, siyasal katılım ve siyasal iletişim konusunda, siyasal sistemler değişik anlayış ve uygulamalara yönelmişlerse de siyasal iletişimin ve katılımın olmadığı bir siyasal sistem düşünmek mümkün değildir.  Çünkü siyasal sistem ile etkin bir “siyasal katılım “ve “siyasal iletişim” arasındaki ilişki, halkın sandığa giderek oy kullanması veya temel vatandaşlık görevlerini yerine getirmesiyle değil, siyasal sitemin etkin bir öznesi olmasına bağlıdır. Konuya “Siyasal Sistem Analizi” perspektifinde yaklaştığımızda, siyasal iletişim ve katılım pratikleri, siyasal sistemin hem varlık sebebi hem de hammaddesidir. Siyasal iletişim ve katılımın, siyasal sistem açısından işlevi ile vücuttaki kan dolaşımının yaşamsal döngü açısından işlevi ile birebir aynıdır.  Çünkü siyasal sistem içerisinde siyasal iletişim ve katılım pratiklerini yok saymak veya görmemezlikten gelmek enformasyon kaynağı olan “talep girdilerinin” “sıfırlanması” anlamına gelir ki bu da siyasal sistemin çökmesi demektir.
 

Siyasal İletişim Ve Katılım David Easton ve Gabriel Almond Perspektifinden Siyasal Sistem Analizleri isimli 232 sayfadan oluşan kitap ; Hasan Topbaş tarafından yazılmış ve LİTERATÜRK ACADEMİA yayınevinin 19.06.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Siyasal İletişim Ve Katılım David Easton ve Gabriel Almond Perspektifinden Siyasal Sistem Analizleri pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.