Roman ve Öykü Okumaları 2 pdf – Yandex indir

tarafından
20
Roman ve Öykü Okumaları 2 pdf – Yandex indir

Dr. Korhan Altunyay, Roman ve Öykü Okumaları 2 isimli kitabında, okuma eylemiyle ilgili geniş bir çerçeve sunuyor. Türk ve dünya edebiyatının nitelikli yapıtlarını psikanaliz, postmodernizm, toplumcu gerçekçilik, öz kurmaca, metalepsis ve kronotop gibi kuram ve izlekler bağlamında okuyan yazar, roman ve öykülerin sahip olduğu derinliği anlamsal düzeyde gözler önüne sermeye çalışıyor. Bu anlamda kitaptaki denemeler, yazarın herhangi bir okuma biçimini merkeze almadığını, farklı kuramlardan ve izleklerden yola çıkarak metinlere yaklaştığını göstermesi açısından oldukça önemli.

Kitapta Ahmet Altan, Nedim Gürsel, Hakan Akdoğan, Hilmi Yavuz, Oya Baydar, Latife Tekin, Albert Camus, Virginia Woolf, Ferit Edgü, Hasan Ali Toptaş, Orhan Duru, Laurence Sterne ve İnci Aral gibi yazarların yapıtları üzerine eleştirel denemeler yer alıyor.

2022 yılında ilki yayımlanan Roman ve Öykü Okumaları 2, olay metinlerinin herkese görünmeyen yanlarının bulunduğunu gösteren nitelikli denemelerden oluşuyor. Kitap, olay çerçevesinde yaratılan metinlere yeni bir gözle bakmak isteyenler için çok değerli bir kaynak.
 
 

Roman ve Öykü Okumaları 2 isimli 128 sayfadan oluşan kitap ; Korhan Altunyay tarafından yazılmış ve LOTİ KİTAP yayınevinin 19.06.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Roman ve Öykü Okumaları 2 pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.