50 Soruda Beslenmeye Dair Merak Ettikleriniz pdf – Yandex indir

tarafından
48
50 Soruda Beslenmeye Dair Merak Ettikleriniz pdf – Yandex indir

Bu kitap, Osmanlı’nın son dönemini ve Türkiye Cumhuriyeti tarihini süreklilikler çerçevesinde ele almayı savunan literatüre atıfla, geçmişten miras kalan ya da geçmişe bir meydan okumayla şekillenen siyasal, sosyal, kültürel ve ekonomik dinamiklerin somut örnekler üzerinden nasıl tartışılabileceği sorusuyla ortaya çıktı. Çalışma, siyasetin, ekonominin, emek süreçlerinin, entelektüel iklimin, sağlık, eğitim ve güvenlik sistemlerinin dönüşümü ekseninde, Türkiye’nin kabaca iki yüzyıllık modernleşme sürecinin toplumsal tarihini okumayı ve “İmparatorluğun Mirasını” yeniden düşünmeyi öneriyor.

Tarihin Dönüşümü, Dönüşümün Tarihi, imparatorluktan günümüze aktarılan sancılı ve karmaşık süreçleri, sosyal tarihin önümüze serdiği zenginlikle değerlendirme fırsatı sunuyor. Kitap iki ana bölümden oluşuyor. “Tarihin Dönüşümü” bölümü, neoliberalizm öncesi dönemin toplumsal ve gündelik hayatından kesitlerle Osmanlı ile Cumhuriyet arasındaki devamlılığa işaret ediyor. Aynı zamanda bu bölüm tarih disiplininde “aşağıdan tarih” olarak kavramsallaştırılan bakış açısıyla, sıradan insanların tarihine yönelen araştırmaları bir araya getirdiği için de “Tarihin Dönüşümü” olarak adlandırıldı. Kitabın “Dönüşümün Tarihi” başlıklı ikinci bölümü, Türkiye’nin neoliberal dönemine odaklanıyor. Bu bölümde emek süreçlerinin, eğitimin, sağlığın ve güvenliğin piyasa dinamikleriyle yeniden şekillenişi ele alınıyor. Diğer bir deyişle kitap, dönüşümün tarihini, neoliberalizmin tarihiyle başlatmayı öneriyor.
 

50 Soruda Beslenmeye Dair Merak Ettikleriniz isimli 134 sayfadan oluşan kitap ; Seda Yağız tarafından yazılmış ve ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ YAYINLARI yayınevinin 31.05.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

50 Soruda Beslenmeye Dair Merak Ettikleriniz pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.