Hariçte Doğu Türkistan Davası ve Erkin Alptekin pdf – Yandex indir

tarafından
55
Hariçte Doğu Türkistan Davası ve Erkin Alptekin pdf – Yandex indir

1937 doğumlu olan Erkin Alptekin, 2022 yılı itibariyle 85. yaşına girmiş bir aksakalımız. Bilindiği gibi Erkin Bey ömrünü vatan-millet davasına adamış, onca hizmetine rağmen övünen değil, sadece vicdanî sorumluluğunu yerine getirdiğine inanan mütevazı bir gönül insanıdır. Bu vesileyle kendisinin 85. yaş gününü kutluyor, sağlıklı ve uzun ömürler diliyoruz. Hatıratını bugüne kadar kaleme almayan Erkin Alptekin Bey, bu çalışmada görüleceği üzere, hem Doğu Türkistan davasının daha iyi anlaşılmasına, hem genç nesillerin onun tecrübelerinden istifade etmesine, hem de bilinmeyen veya yanlış bilinen birçok hususun doğru şekilde anlaşılmasına katkıda bulunma gayretinde olmuştur.
Erkin Alptekin ile yapılan mülakat ile ortaya çıkarılan bu nehir söyleşi, kendisinin hususi arşivinden kullanmamıza müsaade ettiği belge ve fotoğraflar yanında, zikredilen konularla ilgili araştırmalara atıflar yapılarak ortaya konulmuştur.  Bu vesile ile özgeçmişini yazmayan, yazmak istemeyen, dahası başkası tarafından yazılmasını da arzu etmeyen Erkin Alptekin Bey’in bizleri kırmayarak gelecek nesillere önemli dersler çıkaracaklarına inandığımız bu çalışma ortaya çıkmış oldu.
Erkin Alptekin, merhum Mehmet Emin Buğra ve İsa Yusuf Alptekin Beylerden sonraki Doğu Türkistanlıların ikinci neslidir. Kendileri, “Üç Efendiler” olarak bilinen başta merhum İsa Yusuf Alptekin olmak üzere Dr. Mesut Sabri Baykozi ve Mehmet Emin Buğra Beylerin Doğu Türkistan davasıyla ilgili olarak Çin, Doğu Türkistan ve dış ülkelerde yaptıkları çalışmaların da bizatihi canlı şahitlerindendir. Bir asra yakın ömrünü batı ülkelerinde davasının tanıtılmasına ve aynı zamanda hatırı sayılır görevler üstlenmesi yanında, kayda değer bir çevre edinmesi Erkin Alptekin’i kanaatimizce Doğu Türkistan davasının hafızası haline getirmiştir. İlgililerin sıkılmadan bir solukta okuyacağına inandığımız bu çalışma, Doğu Türkistan Davasını da neredeyse bir asra yakın dönemini tüm yönleriyle de ortaya koyan bir nitelik taşımaktadır.
 

Hariçte Doğu Türkistan Davası ve Erkin Alptekin isimli 287 sayfadan oluşan kitap ; Ömer Kul tarafından yazılmış ve DOĞU KÜTÜPHANESİ yayınevinin 22.07.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Hariçte Doğu Türkistan Davası ve Erkin Alptekin pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.