Tıp 2.0 : GEN ve RNA Terapi pdf – Yandex indir

tarafından
38
Tıp 2.0 : GEN ve RNA Terapi  pdf – Yandex indir

Sıradan bir tıp kitabından çok daha fazlası!
Doç. Dr. Fatih Kocabaş’ın kaleminden çıkan bu kitap, tıp alanında heyecan verici bir yolculuğa davet ediyor. Bu kitap, hastalıkların semptomlarından öteye geçerek, çağdaş tıp dünyasının en önemli keşiflerini ve tedavi yöntemlerini sizlere sunuyor.

Günümüze kadar hastalıkların semptomlarını tedavi etmekle yetinilirdi. Ancak son yüzyılda gerçekleşen devrim niteliğindeki keşifler, tıbbın temelini değiştirdi. Eksik ve hasarlı proteinlerin tedavi edilebilmesi, enzim replasman terapileriyle mümkün hale geldi. Ardından, protein üretimini kodlayan RNA’lara odaklanarak, RNA terapileri geliştirildi ve tıpta yeni bir dönem başladı.

Kalıtsal hastalıkların kökten tedavi edilmesi için gen aktarım araçlarına ihtiyaç duyuldu. Bu araçların etkili ve güvenli olması gerekiyordu. Genetik mühendislik çalışmalarıyla güvenli gen aktarım sistemleri geliştirildi ve “Gen Terapi” devrimi gerçekleşti. Kanser, akdeniz anemisi, hemofili gibi hastalıklar bu terapilerle tedavi edilebilir hale geldi.

Ancak yolculuk burada bitmiyor! Osteoartrit, kalp ve damar hastalıkları, kas hastalıkları, yüksek tansiyon, pıhtı atımı, ödem, hipertrigliseridemi, renk körlüğü, epilepsi, ALS, bunama gibi daha pek çok hastalık için de araştırmalar ve tedavi yöntemleri geliştiriliyor. Bu konuda çalışmaları, öncü firmaları ve geliştirdikleri terapileri sade bir anlatımla bu kitapta bulabilirsiniz.

Doç. Dr. Fatih Kocabaş, kapsamlı araştırmalarının ve geniş bir uzmanlık alanının ışığında, bu kitapta tıp alanındaki en son gelişmeleri aktarıyor. Hem sağlık profesyonellerinin hem de meraklı okuyucuların ilgisini çekecek olan bu kitap, tıbbın geldiği nokta ve geleceğine dair heyecan verici bir bakış sunuyor.

Tıbbın sınırlarını zorlayan, umut verici tedavi yöntemleri ve araştırmalarla dolu bu kitabı okuyarak, Tıp 2.0 ve geleceğin tıbbına dair bilgileri keşfedin ve sağlık alanındaki devrimin içinde yerinizi alın!
 

Tıp 2.0 : GEN ve RNA Terapi isimli 238 sayfadan oluşan kitap ; Fatih Kocabaş tarafından yazılmış ve KİTAPYURDU DOĞRUDAN YAYINCILIK (KDY) yayınevinin 02.06.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Tıp 2.0 : GEN ve RNA Terapi pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.