Cumhuriyetin Yüzüncü Yılında Türkiye’de Terörizm ve Terörizmle Mücadele pdf – Yandex indir

tarafından
29
Cumhuriyetin Yüzüncü Yılında Türkiye’de Terörizm ve Terörizmle Mücadele pdf – Yandex indir

Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan bu yana Cumhuriyet’e yönelik isyan, ayaklanma ve terörizm tehdidi devam etmektedir. Genç Cumhuriyet’in ilk yıllarında daha çok ayaklanma ve isyan şeklinde ete kemiğe bürünen ayrılıkçı ve laiklik karşıtı tehdit, zaman içinde biçim değiştirmiştir. Türkiye; etnik, ayrılıkçı, ideolojik, radikal din motifli olmak üzere neredeyse bilinen tüm terörizm türlerine maruz kalmıştır. Bu tehdide karşılık Türkiye Cumhuriyeti, on yıllardır terörizmle mücadele etmek için her türlü çabayı sarf etmektir. Güvenlik güçleri ve devletin diğer ilgili tüm kurumları, güvenliğin sağlanması için üzerlerine düşenleri yaparlarken Türk akademisi de terörizm konusunda daha kapsamlı ve sistematik bir çalışma sürecine girmiştir. Bu kapsamda, elinizde bulunan kitapta, Türkiye’de terörizm olgusu ve Türkiye’nin terörizmle mücadelesinin farklı boyutları tartışılmıştır. Kitabın ana fikri, Cumhuriyet’in yüz yıllık onurlu hikâyesinde, terörizm ve terörizmle mücadele süreçlerinin nasıl şekillendiğini anlamaktır. Bu çerçevede, kitapta; Türkiye’de terörizm çalışmaları, farklı boyutlarıyla PKK ve ASALA terör örgütleriyle mücadele ile Türkiye’nin dinî motifli ve radikal devrimci terörizmle mücadelesi konularında birbirinden eşsiz çalışmalar yer almaktadır.
 

Cumhuriyetin Yüzüncü Yılında Türkiye’de Terörizm ve Terörizmle Mücadele isimli 274 sayfadan oluşan kitap ; Kolektif tarafından yazılmış ve NOBEL AKADEMİK YAYINCILIK yayınevinin 19.10.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Cumhuriyetin Yüzüncü Yılında Türkiye’de Terörizm ve Terörizmle Mücadele pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.